Çarşı Migros kapanıyor

BÜYÜKŞEHİR SATIŞA ÇIKARTMIŞTI

453 araç kapasiteli, 7 katlı kapalı otopark binası,  İzmit Belediyesi’nin eski binasının arkasındaki alanda Sefa Sirmen döneminde yapılmış, binayı yapan Koçakelçi ailesi “Yap-işlet-devret” modeliyle otoparkı ve dükkan bölümlerini işletme hakkını elde etmişti. Koçakelçi’nin binayı işletme süresi dolduğu için, Büyükşehir Belediyesi, 25 milyon TL muhammen bedelle binayı satmak için ihale açmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu binada Koçakelçi’nin kiracısı olarak faaliyet gösteren kiracılara da  “1 Aralık itibariyle binayı terk edin” tebligatı gönderdiği  öğrenildi.

İHALE TARİHİ BELLİ DEĞİL

Binayı işleten Kocakelçi ailesi, “17 Ağustos depremi sonrasında 3-4 yıl otoparkı kullanamadıklarını, bunun mücbir sebep olduğunu” belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin kararına itiraz etmiş, ihale ile ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dava açmıştı. Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle çok katlı otoparkın satış ihalesini şimdilik yapamıyor. Mahkemeden kararın bugün çıkması bekleniyor. Çok katlı otopark binasını şimdilik sadece Migros terk ediyor. Otopark işletmesi ve diğer kiralık işyerleri satış ihalesine kadar faaliyetini sürdürecek.

özgürkocaeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817