ÇAYDA SINIR 4 LİRA
 KOTO Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Burhan Kasım meclis salonunda gerçekleşen toplantıda il genelindeki kafelerdeki fiyat tarifesi görüşülerek içeceklerin üst fiyatları belirlendi. Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıya KOTO Başkanı Murat Özdağ ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt “Orta Vadeli Program ve ekonomiye Genel Bakış” konularıyla ilgili üyelere bilgi verdi.

 

ÇAYDA ÜST SINIR 4 LİRA

KOTO 20. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Yıldırım Kocaeli genelinde çay ve kafelerdeki sıcak içeceklerin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı, Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KOTO yetkililerinden oluşan heyetin bir toplantı yaparak, Kocaeli genelindeki kafelere üst fiyat tarifesi belirlediğini söyledi.  Yıldırım, “Büyükşehir Yasası sebebiyle belediyelere kafelerde fiyat belirleme yetkisi verildi. Bu yetkiye göre Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, KOTO ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası yetkililerinden oluşan heyetin bir toplantı yaparak, Kocaeli genelindeki kafelere üst fiyat tarifesi ortaya çıkarıldı. Bu Buna göre örneğin çay 4 liranın üzerine çıkamaz” dedi. Kafelere yönelik üst fiyat tarifesi uygulamasıyla ilgili bilgileri aktaran Yıldırım, “Eğer bir kafe 4 liraya çay satarsa belediyenin zabıta ekipleri kafelere ceza kesme yetkisine sahip. Tüm içecekler için belirli fiyatlar belirlendi. Örneğin limonata 6 lira, Türk kahvesi 6 buçuk lira gibi. Bu içecekler en çok bu fiyatlara satılabilir. Üzerine çıkılamaz ama daha düşük fiyatlara satılabilir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817