ÇAYIROVA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI EYLEM
Çayırova Belediyesi'ne dilekçe vermeden önce beraberindeki kalabalık bir grupla belediye önünde açıklama yapan İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, "Bugün Çayırova Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili projeler hakkında kendi görüşümüzü dilekçe yoluyla bildirmek üzere gelmiş bulunuyoruz. Tekrar söylüyoruz. Bizlere sorulmadan rızamız olmadan gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz. Haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu. 

Başkan Koca, dernek olarak 660 vatandaşla birlikte bilgi edinme haklarını kullanmak üzere dilekçelerle birlikte Çayırova Belediye Başkanlığına topluca başvuruda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Sebebi yıllardır yaşadığımız mahallemizde bizlerin fikri ve rızası alınmadan gıyabımızda sürdürülen çeşitli çalışmaların olduğu duyumlarıydı. Çeşitli kereler belediye başkanına müracaat etmemize rağmen bilgi almamız mümkün olmadı. Mahalledeki vatandaşlarımız tedirgindir. Nihayet bilgi edinme dilekçemize 22 Mart tarihli yazıyla belediye başkanlığı tarafından cevap verildi. Verilen cevap kaygılarımızı doğrulamıştır. Daha ayrıntılı bilgiyi doğrudan idarenizden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden almamız gerektiği belirtilmiştir. Başvurduk ve bilgileri aldık ." 

Başkan Koca, Çayırova Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşmeler yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu görüşmelerde mahallede yaşayan insanların rızası hilafına herhangi bir projenin uygulanmasının asla söz konusu olmayacağı tarafımıza beyan edilmiştir. Nitekim 3 Haziran tarihinde Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş tarafından basına dönük yapılan proje tanıtım toplantısında da 'Kentsel dönüşüm yasalarında vatandaşlarımızla ulaştığımız zaman bu uygulamayı gerçekleştirebiliriz' şeklinde beyan etmiştir. Yıllardır yaşadığımız mahallemize ve yerleşimlerimize dair geliştirilen Belediye Başkanımız tarafından da kamuoyuyla paylaşılan projenin uygulanmasını istemiyoruz. Mahallemizdeki kentsel hizmetlerin geliştirilmesi yoluyla iyileştirme çabalarının yerine getirilmesi tek talebimizdir ." 

Konuşmanın ardından Çayırova Belediyesi'ne dilekçe sunuldu. Kalabalık aynı eylemi Büyükşehir Belediyesi önünde tekrarlayarak belediyenin çözüm masasına aynı dilekçelerin birer nüshasını teslim etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817