Cemil Yaman; "Yeni model milletin genine uygun"

AK Parti Karamürsel İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği programlar kapsamında AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, teravih namazı sonrası AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Genç Kürsü’ programında gençlerle buluştu. Gençlere seslenen Cemil Yaman, “Türkiye’nin artık hızlı hareket etmesi gerekiyor. Bizim getirdiğimiz sistemde 24 Haziran akşamı bu millet karar verecek. 25 Haziran sabahı hükümet tamam. En azından bu milletin hükümet diye bir derdi olmayacak. Çünkü bizim getirdiğimiz sistem bu milletin genine uygun olan bir modeldir.” ifadelerine yer verdi.

GENİŞ KATILIM
Karamürsel’de Kayacık Mahallesi İznik Yolu’nda düzenlenen genç kürsü programına; AK Parti Karamürsel İlçe SKM Başkanı Orhan Gülbaş, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın, ilçe yöneticileri, gençlik kolları yöneticileri, gençlik kolları mahalle başkanları ve gençler eşlik etti.

“NE DEDİYSEK YAPTIK”
“Gençler! 2002 öncesini, 1980 öncesini, 1960 öncesini çok iyi bilmelisiniz ki bu ülkenin geleceğine yön veresiniz” diyen Yaman, “Biz iktidara gelmeden önce bu ülke bir başbakanı bir de IMF’nin Türkiye Masası Şefi Cotarelli’yi biliyordu. O ne derse Türkiye’de o oluyordu. Benim ülkemde ne yazık ki 16 yılda bir hükümet kuruluyordu. Ne mutlu ki AK Parti geldi. AK Parti kurulduğundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Neler yapmadık ki? Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Ne dediysek yaptık. Milletimiz ne istiyorsa onu yaptık. Biz talimatı bu milletten alıyoruz. Biz kimseden talimat almayız. Sadece Allah önünde secdede eğiliriz. Onun dışında kimseye eyvallahımız yok” dedi.

“NEDEN SİSTEM DEĞİŞKLİĞİ”
“Peki ne oldu da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirdik?” diyen Yaman, “Yüzde 16 ile geçmişte bu ülkede hükümet kurulmuş. Neden yüzde 50.1 ile seçilmeyi getirdik. Zaten cumhurbaşkanımız güçlü bir lider. Neden sistem değişikliği dedik? Çünkü bu sistem değişikliği bu milletin ayağına prangadır, bu sistemde çift başlılık vardır. Cumhurbaşkanı şuan ki sistemde yargılanamaz, dokunulamaz. Çünkü bizim getirdiğimiz sistem bu milletin genine uygun olan bir modeldir. Güçlü liderlik, güçlü hükümet, güçlü bir parlamento. Yasama, yargı ve yürütmenin birbirinden bağımsız olduğu, koalisyon görüşmelerinin aylarca sürmesinin sona ermesidir” ifadelerine yer verdi.

NE DERDİMİZ VARDI?
Son olarak Yaman, “Ne derdimiz vardı bizim? Mesela 7 Haziran’da ne oldu? Partiler 5 ay anlaşamadı ve yeniden seçime gidildi. Bizim getirdiğimiz sistemde 24 Haziran akşamı bu millet karar verecek. 25 Haziran sabahı hükümet tamam. En azından bu milletin hükümet diye bir derdi olmayacak! Bir diğer konu ise bürokratik vesayetten bu milletin kurtulması lazım. Siyasiler halka hesap veriyor, bürokratlar halka hesap vermiyor. Genç kardeşim Türkiye’nin artık hızlı hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817