Cengiz Topelde Uçuşlar 1 Eylülde başlıyor
 1 Nisan tarihinde uçuşların durduğu Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’ndan yeni uçuşların 1 Eylül tarihi itibariyle başlayacağı açıklandı. Anadolu Jet uçaklarıyla İzmit-Ankara arasında yapılacak uçuşlarla ilgili talimatın bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi.

ANADOLU JET’İN BAŞKANI GELDİ

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, önceki gün Ankara’da yapılan İl Başkanları toplantısında Başbakan Erdoğan’a bizzat Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili son durumu anlattı. Civelek’in sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu arayıp Cengiz Topel’den 1 Eylül itibariyle uçuşların başlaması talimatını verdi.

Başbakan’ın talimatı sonrası THY’na bağlı olan Anadolu Jet’in Başkanı İbrahim Doğan, uçuş planları yapmak için dün ilimize geldi, AKP İl Başkanı Civelek’i de makamında ziyaret etti. Doğan, “Biz, Kocaeliler ne isterse onu yaparız, emrindeyiz.”dedi.

Uçuşların, Sabiha Gökçen’e göre daha ucuz ve kaliteli olacağını söyleyen Doğan, “Her gün 08.30’da Cengiz Topel’den hareket edecek 149 kişilik Boing yolcu uçağı Ankara’ya ulaşacak, buradan istenilen illere uçakla gidilecek. Ankara ücreti sabit 69 TL olacak. Buradan vatandaş, gitmek istediği kent için sadece vergisi verilecek. Bir kişi Türkiye’nin herhangi bir iline aktarmalı olarak 100 TL’nin altında bir fiyatla uçabilecek” dedi.

DOĞAN İLE BİRLİKTE TOPLANTI

Mahmut Civelek, Başbakan ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Milletvekillerine, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Üniversiteden hocası THY Genel Müdürü Temel Kotil’e teşekkür etti.

AKP İl Başkanı Civelek, Cengiz Topel’e şehir olarak sahip çıkılacağını, uçuş planları için SİAD’lar, Ticaret Odaları, basın mensuplarının da bulunacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını söyledi. Bu hafta içinde yapılacak toplantıya Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan’ın da katılacağını söyleyen Civelek, Doğan’ın bilgi verip, kentin Cengiz Topel’le ilgili öneri ve görüşlerini de alacağını aktardı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817