CHP İl Başkan Yardımcısı Tan: “İzmit Betonlaşıyor!“
CHP Çevre Komisyonu Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Topçu Tan, İzmit’teki çevre sorunlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Özellikle İzmit’te yeşil alanların betonlaştırıldığına vurgu yapan Tan, bu noktada en çok betonlaşmanın Cumhuriyet Parkı, Acısu Parkı ve İzmit Belediye hizmet binasının bulunduğu Belsa Plaza çevresi olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Parkı’nın bu betonlaştırmadan nasibini aldığını kaydeden Tan, “Cumhuriyet Parkı’nda çok ciddi yeşil alan kaybı olması ve bu alanların granit parkelerle kaplanması, müteahhide daha fazla para ödeme amacı taşımıyorsa başkaca mantıklı ne amaç taşımaktadır? Bu konuda kamuoyunun aydınlatılması gereklidir” dedi. 
 
SAĞLIĞA AYKIRI 
Acısu Parkı’na değinen Tan, “Parkın kuzey bölümünde bulunan kafelerin önüne, geniş çapta beton atılarak burası da granit parkelerle kaplanmış ve yeşil alanlar eksiltilerek, asırlık çınar ağaçlarının dipleri bile granitle kaplanarak korunması şart olan bu değerli ağaçların yaşamı tehdit altına alınmıştır. Bunun kente, parka ve kamuya yararı olmadığı gibi gereksiz masraflar yapılarak halkın vergisi çarçur edilmekte daha doğrusu boşa harcanmaktadır” dedi. Tan, Belsa Plaza’yla ilgili ise, “Birkaç yıl önce yapılan, mevcut hali ile son derece kaliteli ve yıpranmamış parkelere sahip olan Belsa çevresi gereksiz yere sökülerek granit parke ile kaplanmakta ve burada bulunan birkaç ağacın önemli olmadığı ne yazık ki bizzat Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından basına demeç şeklinde aktarılmıştır. Halbuki tek bir yeşil yaprak bile gittikçe betonlaşan ve havası ağırlaşan kentimiz için büyük önem taşımaktadır. Bu tavır sağlıklı kentleşmeye ve insan sağlığına açıkça aykırıdır” dedi. 
 
DİKKATLİ OLUNMALI     
Tan, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Bu üç proje, kentimizde o kadar çok sorun ve acil müdahale gerektirecek bölge varken,  basında ve inşaatların tanıtım tabelalarında yer aldığı şekliyle Belsa ve Cumhuriyet Parkı için ayrı ayrı 5’er milyona yakın ve Acısu Parkı için 2 milyona yakın, yüksek bir maliyet taşımaktadır. Bu projeler belediyenin ve dolayısıyla halkımızın sırtında bir yük oluşturmaktadır. Avrupa’nın en büyük kentleri olan Viyana ve Berlin gibi kentler; uçsuz bucaksız parklar, koruluklar hatta orman alanlarına sahip iken Büyükşehir ve Avrupa kenti olduğu iddia edilen kentimizde kısıtlı yeşil alanların daha da azaltılarak betonlaştırılması, mevcut ağaçların kesilmesi ancak ortaçağ zihniyetine yakışır bir ilkelliktir. Halkımızın, parasını çarçur eden zihniyetlere karşı daha dikkatli ve duyarlı olması gereklidir.” 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817