CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KOCAELİ ŞANINA YAKIŞANI YAPIYOR
 6. AÇILIŞ BAYRAMI VE BİLİM MERKEZİ

6. Açılış Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Nisan Cumartesi günü 6. Açılış Bayramı kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi’nin de aralarında yer aldığı 195 yeni eserin açılışını yapmak için ilimize geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, kamu kurumları ile ilçe belediyelerinin yapımını tamamladığı hizmetlerden oluşan 195 eserin açılışı için saat 17.30’da Sekapark’taki Bilim Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve il protokolünün katıldığı açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Merkezi ile Kocaeli Film Platosu’nu inceledi.

Büyükşehir’in 118, kamu kurumlarının 41 ve ilçe belediyelerinin 36 adet olmak üzere yapımını tamamladığı toplam 195 yeni eser hizmete girdi. Törende bir konuşma yapan Başkan  Karaosmanoğlu, ‘’Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, bugün açılışını yapacağımız Bilim Merkezi, hizmete açacağımız 195 eser, içinde bulunduğumuz Sekapark, Kocaeli’ye kazandırdığımız bunlar gibi binlerce hizmet ve eser zatı alinizin vizyonunun eseridir. Bize, şehrimize ve ülkemize bu vizyonu kazandırdığınız için zatı âlinize şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

İNSANLAR DA BALIKLAR DA SEKAPARK’I SEVDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’ne teşriflerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Eskiden ‘şu ülkenin, bu ülkenin parkı’ denirdi. O parklara gıptayla bakardık. Ama o eskidendi. Şimdi birçok ülkeden gelip Sekapark’a gıptayla bakıyorlar. Eskiden burada ağaçlar kâğıda dönerdi. Şimdi aynı yerde tohumlar ağaç oluyor. Binlerce ağaç yüzbinlerce metrerake yeşil alan sadece arazinin değil, Kocaeli’mizin çehresini değiştirdi, değiştiriyor. Halkımız, bir zamanlar giremediği bu alanı çok sevdi.
Halkımız denizle kucaklaşmayı çok sevdi. Halkımız sahilde yürümeyi, çimlere basmayı, pedal çevirmeyi çok sevdi. Sadece insanlar değil, balıklar da Sekapark’ı çok sevdi. Terk ettikleri İzmit Körfezine geri döndüler’’ açıklamasını yaptı.

 

ÇOCUKLAR YAŞAYARAK ÖĞRENECEK

TÜBİTAK ile Büyükşehir’in birlikte hayata geçirdiği Bilim Merkezi’ne yönelik bilgiler aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bilim Merkezi yatırımını gençlerimizin yolunu, ufkunu açmak için TÜBİTAK’la birlikte kurduk. Çocuklarımızın bilgiyi görerek, dokunarak, işiterek öğrenmesini, yönetmesini,
öğrendiklerini hayatları boyunca uygulayıp geliştirmelerini istiyoruz. 150’nin üzerinde bilimsel düzenek kurduk. Hareket, ses, renk, algı, gerçeklik kanunlarını bu düzenekler üzerinde bizzat yaşayarak öğrenecekler.
Halen kullandıkları araç gereçleri nasıl yapabileceklerini, nasıl geliştirebileceklerini bilecekler. Yaşanarak öğrenilen bu bilginin,
teknoloji ve teknolojik üretim için ufkumuzu açacağına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

 

YENİ TÜRKİYE’NİN BİLGİ ÜSSÜ

Kocaeli’nin artık bir bilim şehri olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Kocaeli’nin ‘sanayi şehri’ vasfını, Allah’ın izniyle ‘Yeni Türkiye’nin Bilgi Üssü' vasfına dönüştüreceğiz. Bugün de çok heyecanlıyım. Hem Türkiye’nin en büyük Bilim Merkezlerinden birini, hem de Türkiye’de ilk kez üretilen bilimsel düzenekleri hizmete açıyoruz. Heyecanımın bir nedeni de tarihi tevafuk. Çünkü bugün 18 Nisan.
18 Nisan 1936’da Türkiye’nin ilk kâğıdı burada üretilmişti. O ilk üretim Kocaeli’nin kaderine yön verdi. Bilim Merkezimiz de Kocaeli’nin kaderine yön verecek.’’

 

BAKAN IŞIK KONUŞMA YAPTI

Törende bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, öğrencilerin Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilimi dokunarak öğreneceklerini söyledi. Bakan Işık, ‘’Bilim merkezleri sayesinde çocuklarımız daha yaratıcı, üretken ve kendine güvenen bireyler olarak yetişecekler’’ dedi.

 

‘’KOCAELİ HER ZAMAN DİK DURDU’’

Sabah saatlerinden itibaren alanı dolduran coşkulu bir kalabalığın alkışları eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Sevgili Kocaelililer, değerli kardeşlerim, bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Resmi açılışların yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Maşallah altyapıdan konuta, arıtmadan restorasyona kadar birbirinden değerli 359 trilyonluk yatırımı bitirdi. İlçe belediyelerimizin hizmetlerinin de açılışlarını yapıyoruz. Belediyelerimiz gerçekten gayretli. Kocaeli’den en ufak bir şüphe yok, Kocaeli, her zaman dik durdu, dikleşmedi. Kocaeli şanına yakışanı yapıyor, daha da güzel olacak’’ sözleriyle konuşmasına başladı.

 

‘’KOCAELİ’NE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’’

‘’Kocaeli hep seninle’’, ‘’Recep Tayyip Erdoğan seninleyiz her zaman’’ tezahüratları eşliğinde konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Körfez geçişi köprüsünü ve yapılan işleri havadan gördük. Artık bu körfezi dolaşmadan hemen köprüden Yalova’ya, Karamürsel’e, İzmir’e yollar kısaldı. Biz yol medeniyettir demiştik. Yolun varsa medenisin. Kocaelili vatandaşlarım, benim kalbimin hep mehtabı oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma gösterdiğiniz teveccüh nedeniyle Kocaeli’ne şükranlarımı sunuyorum. Kocaeli’nin bize verdiği desteğe, itimada, güvene layık olacağız. Cumhurbaşkanı olarak 17. ziyaretimi Kocaeli’ne yapıyorum’’ şeklinde konuştu.

 

‘’KOCAELİ İLE PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR’’

Kocaeli’ne ve Kocaeli halkına duyduğu samimi duyguları dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Kocaeli ile muhabbetimiz çok eski ve çok güçlü. Başbakanlığım dönemimde her fırsatta Kocaeli’ne geldim, sizlerle hasret giderdim. Kocaeli ile pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Bu sıradan bir yolculuk değil. Kocaeli ile bağımız gençlik yıllarımdan başlıyor. Kocaelili arkadaşlarımla hep kader arkadaşlığı yaptım. Bir kez daha vefanız, muhabbetiniz, güçlü desteğiniz için muhabbetlerimi sunuyorum.’’

 

‘’YENİ TÜRKİYE YOLUNDA KOCAELİ ÇOK ÖNEMLİ’’

Yeni Türkiye yolunda ve 2023 hedeflerinde Kocaeli’nin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ülkemizi 2023 hedeflerine hep birlikte oluşturacağız. Yeni Türkiye’yi, Kocaeli ile birlikte oluşturacağız. Kocaeli yeni Türkiye’ye hazır mı? Kocaeli, sadece Türkiye’nin değil tüm bu coğrafyanın sesidir. Kocaeli, her köşeden gelen kardeşlerimize kucak açıyor. Sizler birliğine ve beraberliğin, dayanışmanın abidesi olacaksınız’’ açıklamasını yaptı.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından aralarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim Merkezi ile birlikte hizmete aldığı 118 eserin de aralarında yer aldığı toplam 195 projenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmetlerin açılış kurdelesini protokol ile birlikte kesti. Kurdele kesim töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Başkan Karaosmanoğlu’nun eşi Behiye Karaosmanoğlu da hazır bulundu.

 

TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI BİLİM MERKEZİ

6. Açılış Bayramı kapsamında hizmete aldığı eserler arasında Kocaeli Bilim Merkezi başı çekiyor. Sekapark içindeki eski Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle oluşturulan Kocaeli Bilim Merkezi, 8 bin 560 metrekare alan üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla inşa edildi. Kocaeli Bilim Merkezi, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden biriyle hayat bulan Sekapark içinde, atıl fabrika yapılarının

dönüştürülmesiyle kuruldu. Bilim Merkezi’nde, yüzlerce bilimsel düzenek, galeriler, sergi salonları ve atölyeler yer alıyor. ‘’Her şey bilmekle başlar’’ sloganıyla çıkılan yolda Kocaeli Bilim Merkezi, bilime ve öğrenmeye meraklı her yaştan insana kapılarını açtı.

 

MERKEZDE YOK YOK!
Uzayın gidilemez noktalarından okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi’nde yer alıyor. Merkezde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneği, çeşitli salonlarda sergilenecek. Geleceğin bilim insanları, özel çalışmaların yapılacağı atölyelerde herkese marifetlerini gösterecek.

Sergi alanları, her yıl Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilimsel sergilerini ağırlayacak.

 

BİLİMİN SULTANLARI

Kocaeli Bilim Merkezi, Kanada, ABD, Güney Afrika, Norveç, Malezya ve Dubai'de bulunan ve birçok bilim merkezinde sergilenen 'Bilimin Sultanları' sergisine bir yıl boyunca ev sahipliği yapacak. Bilime öncülük eden Müslüman bilim insanlarının icat ve keşiflerinin uygulamalı, interaktif ve görseller olarak sunulacak. Sergide El Zerdali, Abbas İbn-i Firnas, İbn-i Nefis, El Zehravi, El Cezeri gibi M.S. 600 ile 1600 yılları arasında Müslüman bilim insanlarının gerçekleştirdiği başarıları görülebilecek.

 

YENİ DÜZENEKLER İMAL EDİLDİ

Seka Kağıt Fabrikası döneminde mekanik atölye olarak fabrikanın bakım ve tamir işlerinin yapıldığı 3 bin 500 metrekare alan bakım ve imalat atölyesine dönüştürüldü. Burada Türkiye’de ilk kez Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle kendi bilim düzeneklerimiz inşa edilmeye başlandı ve 5 adedi imal edildi.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı 118 adet eser şöyle;

 

1

Seka Bilim Merkezi

2

Yıldız Konutları

3

Bahardere Islahı Ve Duble Yol Yapımı

4

Merkez Atıksu Arıtma Tesisi

5

Tütünçiftlik Sahili Düzenleme İşi

6

Altın Kemer K.M

7

Cebeci Sahili Düzenleme İşi

8

Sırrı Paşa Konağı Restorasyonu

9

Kuruçeşme K.M

10

Bayramoğlu Plajı Düzenleme İşi

11

Değirmendere K.K

12

Dilovası Kuzey OSB Yolu

13

Gölcük Katlı Kavşağı

14

Gebze Caddeleri Yapımı

15

İzmit Caddeleri Yapımı

16

Çayırova Caddeleri Yapımı

17

Miralay Mümtaz Cd. (2.Etap)

18

Darıca Caddeleri Yapımı

19

Derince Çenesuyu Alternatif Yolu

20

İzmit Sanayi Cd. Ve Otopark

21

Çayırova Yaya Köprüsü

22

Karamürsel Kuzey-Güney Yanyollar

23

Dilovası Bağdat Cd.

24

Darıca Cd. Caddeleri Yapımı

25

Dilovası Asalet Ve Farabi Caddeleri

26

Kartepe Birlik Cd.

27

Kocaeli Geneli 15 Kavşak Düzenlemesi

28

Cebeci Atık Su Arıtma

29

Kandıra Merkez İçmesuyu Ve Kan.

30

Darıca Yağmur Suyu Ve Kanalizasyon

31

Namazgah Barajından Körfez Su Temini (2.Etap)

32

Yüksek Tük Abon. Mer.Yazılım

33

Darıca Pirireis Kanal. Şebeke Sahil Kol.

34

İzmit Erenler,28 Haz İçme Suyu Ve Kanl.

35

Körfez Hacı Osman Mh. İçme Suyu Ve Yağ. Suyu

36

İzmit-Gebze-Kartepe Yeni Su Kay. Açılması

37

Dilovası İçmesuyu Ve Kan.

38

Kefken İçme Suyu Ve Kan.

39

Gebze Mimarsinan,Beylikbağı,Ulus Mh. Kan.

40

Kandıra Yağ Suyu Ve İç. Suyu Dep.

41

İzmit Tavş Tepe Ve Bek.Dere Kanz. Yağmur.

42

Kartepe Yer. Güneyi Ve Sanay. İçme Suyu

43

Kart. Maş. Derbent Acısu

44

Kandıra Namazgah Barajında Mer. Dep. Su Tem.1.Etap

45

Kandıra Namazgah Barajında Mer. Dep. Su Tem.2.Etap

46

Karamürsel Semetler Su Arıt.Tes. Su Dağıtım Hat.

47

İzmit Çubuklu-Solaklar Ara.Köy. Kan. İnş.

48

Gebze Tavşanlı Köy. İçmesuyu Ve Kan. İnş.

49

Gebze İSU Hizmet Binası

50

Kandıra Dudu Tepe 2.Etap

51

Körfez Hereke Atıksu Terfi Sistemi

52

Kartepe Avlıburun İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Etap

53

Kandıra Namazgah,Selce Ve Dombay Dereleri Islahı

54

İzmit Kul Mahmut, Hakkaniye, Böğürtlen, Kaynarca Köyleri İnşaatı

55

Karamürsel Semetler Valide Köprü İçmesuyu Arıtma Tesisi

56

Dilovası Tavşancıl Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

57

Karamürsel Arif Hoca ,Hüseyin Hoca Ve Gazanfer Bilge Mahallere İçmesuyu Temini

58

Gölcük Değirmendere İçmesuyu Arıtma Tesisi

59

Kartepe Suadiye İçmesuyu Arıtma Tesisi

60

İzmit Alikahya Bölgesi Osb'lere Su Temini

61

Darıca Piri Reis Deresi Islahı
Körfez Hereke Yağmursuyu Ve Kanalizasyon İnş.

62

Darıca İsu Şube Müdürlüğü Şantiyesi

63

Körfez Hürriyet Caddesi Kanalizasyon , İçmesuyu Ve Yağmursuyu İnşaatı

64

Darıca Nenehatun Dersi Islahı

65

Kandıra-Kerpe Paşaağzı-Düzler Deresi Islahı

66

Karamürsel Köyleri Fosseptik Ve Kanalizasyon İnşaatı

67

Kartepe Avlıburun Kaynağı Su Alma Yapısı İnşaatı

68

Kocaeli Muhtelif Bölgelerde Yatay Sondaj

69

Kocaeli Tablet Pc Mobil İş Emri Projesi

70

Dilovası Dilderesi Yanı İçmesuyu Sayaç Odası

71

Kocaeli Elektronil Belge Yönetim Sistemi(Ebys)

72

İzmit Sahili Kuzey Doğu Çevre Düzenlesi(80 Dönüm)

73

İzmit Akçakent Çevre Düzenlemesi

74

Çayırova Çağdaşkent İplik Deresi Çevre Düzenlemesi

75

Kandıra Kerpe Sahil Düzenlemesi

76

İzmit Cephanelik Mesire Alanı

77

Körfez Hereke Sümer Camii Çevre Düzenlemesi

78

İzmit Yeni Mahalle Kayık Çekek Yeri

79

Kandıra Kumcağız Sahil Düzenlemesi Ve Orman Kampı

80

Gölcük Sağlıklı Vadi Mesire Alanı

81

İzmit Gölkent Konutları Çevre Düzenlemesi

82

Başiskele Körfez Mahallesi Parkı

83

Başiskele Adagöl Çevre Düzenlemesi

84

Kartepe Köseköy Bahçelievler 5.Etap Yürüyüş Yolu Düzenlemesi

85

Koü Diş Hekimliği Çevre Düzenlemesi Selimiye Köyü Futbol Sahası

86

Kandıra Kovanağzı Sahil Düzenlemesi

87

Koü Umuttepe Kampüsü Çevre Köyleri İçmesuyu

88

Kandıra Kerpe,Cebeci İçmesuyu Ve Kanalizasyon İnşaatı

89

Körfez Belen Grup Yolu

90

Eleşli Sapağı Melezler Kutluca Arası Grup Köy Yolu

91

Derince Köy Grup Yolları

92

Körfez-Derince-İzmit Köy Grup Yollarına Bağlantı Yolları

93

Çubuklu,Osmaniye,Arızlı,Kulfallı,Akpınar,Orhaniye, Mecidiye Grup Köy Yolu Yapımı

94

Derince Köy Yolları

95

Gebze-Dilovası Köy Yolları

96

Kocaeli 10 Köyde Meydan Düzenlemesi

97

Gebze Ovacık Köyü Mesire Alanı

98

Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi

99

İzmit Süleyman Paşa Hamamı Restorasyonu

100

Dilovası Yavşancıl Çarşı Camii Restorasyonu

101

Kartepe Koü Arslanbey Yerleşkesi

102

İzmit Merkez Komutanlığı Lojmanları

103

Kartepe Uzunçiftlik Kültür Merkezi

104

İzmit Deniz Ulaşım Müdürlüğü

105

Gölcük Ulaşlı Yeni İskele

106

İzmit Serdar Bilgi Evi

107

İzmit Makine İkmal,Enerji Ve Köye Hizmet Müdürlükleri İdari Binaları

108

İzmit Asfalt Şantiyesi Hangar Binası

109

İzmit Solaklar Asfalt Şantiyesi Laboratuarı

110

İzmit Makine İkmal Müdürlüğü Yıkama Yağlama Binası

111

İzmit Ketenciler Köyü İlköğretim Okulu

112

Derince İnci Evleri

113

Başiskele Yakamoz Konutları

114

Başiskele Gölkent Turkuaz Evleri

115

İzmit Alikahya Jandarma Lojmanları

116

Gebze Metin Oktay Stadı Sentetik Çim Yenilemesi

117

İzmit Sporpark Halter Antrenman Salonu

118

İzmit Sporpark Özel Sporcular Antrenman Salonu


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817