Cumhuriyet coşkusu yürüyüşle doruğa çıktı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 91. yılını adına yakışır şekilde kutladı. Cumhuriyet Koşusu'yla başlayan Cumhuriyet coşkusu, Merkez Bankası'ndan Perşembe Pazarı'na kadar uzanan Cumhuriyet Yürüyüşü'yle devam etti. Cumhuriyet coşkusu TRT Korosu'nun verdiği konserle doruğa ulaştı. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne kent protokolünün yanı sıra Cumhuriyet sevdalısı binlerce vatandaş katıldı.

 

YÜRÜYÜŞ YOLU KIRMIZI BEYAZA BOYANDI

Yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Doğan Erol, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü, saat 14:00'te Merkez Bankası önünde mehteran takımının konseriyle başladı. Merkez Bankası'nın önünde toplanan protokol üyeleriyle binlerce kişi, Perşembe Pazarı'na doğru yürüyüşe geçti. Büyükşehir tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılanlara ve Yürüyüş Yolu boyunca onlara eşlik edenlere yaklaşık 10 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı.

 

ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN COŞKU

Büyükşehir'in yanı sıra Kocaeli Valiliği, Kocaeli Kent Konseyi ile Sivil Toplum Kuruluşları'nın da yoğun destek verdiği yürüyüşte Merkez Bankası'ndan Perşembe Pazarı'na kadar devam eden protokol üyeleri ve vatandaşlara, güzergah boyunca binlerce kişi daha eklendi. Bir çığ gibi büyüyerek devam eden yürüyüşte hep birlikte sallanan Türk Bayrakları, güzel bir görüntü oluşturdu.

 

KORTEJİ TRT KOROSU KARŞILADI

Yürüyüş kortejini Perşembe Pazarı alanında sunucu Derya Kaya ile TRT Korosu karşıladı. 40 kişilik TRT Turkuaz Korosu, şef Ertuğrul Karabulut yönetiminde kahramanlık türküleri söyledi ve şiirler okundu. Protokol üyeleri ve Perşembe Pazarı'nı dolduran binlerce kişi, TRT Korosu'nun söylediği kahramanlık türkülerine ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, coşkuyla eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817