Dadaşlar, Erzurum Kongresini Dinlediler

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı da vakıf binasında bu önemli tarihi olayın yıl dönümünde bir konferans düzenlendi. Etkinlikte konuklar verilen kahvaltıda ağırlandı.

BAŞKAN ÖNAL O DÖNEMİ ANLATTI

Vakıf Başkanı Ahmet Önal, yaptığı selamlama konuşmasında, 23 Temmuz Erzurum Kongresi ile ilgili olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’da her türlü işgal ve müdahaleye karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele ve kurtuluş hareketini başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını, Bu süreçte Amasya, Tokat, Sivas ve Erzincan illerine uğradığını, yetkililerle ve halkla çeşitli temaslarda bulunduktan sonra 3 Temmuz 1919’da Erzurum’a gittiğini belirtti.

GENİŞ KATILIM VARDI

Vakıf Başkanı Ahmet Önal’ın konuşmasının ardından tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek, Erzurum tarihi ve 23 Temmuz Erzurum Kongresini ele aldığı konferansla katılımcıları bilgilendirdi. Bu arada Başkan Önal ve yönetiminin ev sahipliğindeki düzenlenen etkinliğe katılanlar arasında; Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Uçan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sinan Başaran, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Yavuz Bingöl, KOTSİAD Genel Başkanı Erkan Gül, Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Mudeher Özçelebi, Başiskele Erzurumlular Derneği Başkanı Muharrem Örs, Kartepe Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Şimşek, Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Derneği Başkanı Zülküf Eta, Körfez Tütünçiftlik Erzurumlular Derneği Başkanı Genç Osman Demir, Dilovası Horasanlılar Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, UMF Yapı firmasının sahibi Erkan Paksoy ile vakıf mütevelli heyeti yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817