DAĞDEVİREN KONUŞTU, SALONDA YER KALMADI..!

 Körfez Ticaret Odası Canan Dağdeviren’i Ağırladı

Körfez Ticaret Odası sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim kadını olan Canan Dağdeviren’i Körfez’le buluşturdu.

Körfez’den Harvard’a uzanan bilimsel Yolculuğunu Anlattı

Körfez Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Canan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Dekanı, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Selahattin Kabadayıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Bahtiyar Erdoğan,  Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Canan Dağdeviren’in babası ve aynı zamanda CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, Annesi Mine Dağdeviren ve yaklaşık 350 kişi katılım sağladı. Körfez Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği konferansta Canan Dağdeviren Kocaali’den Harvard’a olan bilimsel yolculuğu ve çığır açan çalışmaları hakkında merak edilenleri Körfez halkı ile paylaştı.

İlçemizden Bir Bilim Kadını Çıkması Bizler İçin Gururdur

 Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Başkanı Recep Öztürk Sadece ülkemizde değil dünyada da yaptığı çalışmalar ile göğsümüzü kabartan fizik mühendisi Canan Dağdeviren’i ağırlamanın mutluluğunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Sayın Canan Dağdeviren Hanımefendinin temel eğitimini Körfez’den alması, bizim coğrafyamızda yetişmiş bir bilim insanı olması bizlere gurur ve cesaret vermiştir. Biz Körfez Ticaret Odası olarak İlçe halkımızın ve üyelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel anlamda bilinçlendirilmesini odamız gündeminin en öncelikli konuları arasında görüyor ve ilçenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz. Gerçekleştireceğimiz programın ilçemize ve odamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum’’ dedi.

Hocalarına Yazdığı Mektup Okundu

İlk ve Ortaokul eğitimini Körfez’de tamamlayan Canan Dağdeviren bilim yolculuğu başlamadan önceki süreçte hedeflerini ve ideallerini paylaştığı ve müzik öğretmeni Tuğrul Karagöz seminer öncesi Canan Dağdeviren’in kendisine yazdığı mektubu salondakilerle paylaştı.

Öğrencilerin Soruları Dinlendi

Yaklaşık 1.5 saat süren seminer sonrası öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Canan Dağdeviren okullardan gelen öğrencilere pek çok tavsiyede bulundu. Önemli olanın Öğrencilerin ne istediklerini belirlemeleri olduğunu vurgulayan Dağdeviren salonu dolduran Körfez halkına teşekkürlerini iletti. Profösör Canan Dağdeviren’e günün anısına çiçek ve plaket takdimi yapıldı.

Canan Dağdeviren Kimdir

Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim kadını olan Canan Dağdeviren, ilk ve orta eğitimini Kocaeli'nde tamamladı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009'da tamamladı ve aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC'da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.

Hayal gücünün öneminden bahseden Dağdeviren, "Burada aslında hayal gücünün öneminden bahsetmek istiyorum. Bazen bir laboratuvarda belki de elleriniz arkadan bağlı kocaman gözlükleriniz ve beyaz önlüğünüzle hiç tanımadığınız insanlar için çalışabileceksiniz ve hiç kimse sizi buna zorlamadan. Aslında benim yaptığım da bu, yaptığım teknoloji ve bilimle birlikte hiç tanımadığım insanlara dokunabilmek, hiç tanımadığım insanların ülkelerine ulaşabilmek veya hiç tanımadığım insanların hayallerinde olabilmek inanılmaz bir huzur kaynağı. Bunu sizlerin de yapabileceğinize inanıyorum. Eğer bu odadan çıktıktan sonra kalbinizde ve aklınızda ben de yapabilirim fikri oluşursa, işte bu sizin bu toplantıdan alabileceğiniz en önemli mesajdır. O nedenle herkes çıktıktan sonra kendine 2 kere sorsun, ben de yapabilir miyim ? Eğer cevap 'evet' ise harika bir yoldasınız demektir. Hangi yolda olduğunuz hiç fark etmez, dünyanın en iyi aşçısı da olabilirsiniz, dünyanın en iyi fizikçisi de olabilirsiniz, dünyanın en iyi dikiş yapan ustası olabilirsiniz, en iyi resim çizen, çini yapan ustası olabilirsiniz yaptığınız işin en iyisini yapabilirseniz sizden mutlu bir birey olamaz. Deneyin görün, yapabileceğinize düşünüyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817