DERİNCE'DE "ÖĞRENME ŞENLİĞİ" DÜZENLENDİ

Protokol ve vatandaşlar katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yurt genelinde gerçekleşen Öğrenme Şenlikleri, Derince'de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Derince Kaymakamlığı’nın koordinesinde Derince Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen öğrenme şenliğinin bu yıl ki adresi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi oldu. Öğrenme Şenlikleri’nin açılışına Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, muhtarlar, ilçe milli eğitim müdür yardımcıları, halk eğitim müdürlüğü görevlileri, usta öğreticiler, kursiyerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler kapsamında ilk olarak kürsüye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır çıktı.

Birbirinden farklı etkinlikler

Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam eden programda öğrencilerin sergilediği halk oyunu gösterileri büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından protokol ve vatandaşlar, stantları gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Etkinlikte Halk Eğitim Merkezi, Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayme Ana Anaokulu, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, SEKA Çocuk Dostları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çeşitli stantlar açarak vatandaşları bilgilendirdi. Gün boyunca açık olan Öğrenme Şenliği etkinlikleri kapsamında katılımcılara, takı tasarımından keçe yapımına, kum boyamadan akıl oyunlarına, robot tekniğinden sabun imalatına kadar pek çok alanda bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817