DERİNCE GENÇLİK VE SPOR MERKEZİNİ BAKAN KASAPOĞLU AÇTI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker ve Sami Çakır, Emine Zeybek, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vefa Aracı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi Serhan Çatal katıldı. Açılışta sözü alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün şu sözleri kaydetti: “Gençlerimiz geleceğimizdir dedik. Gençlik ve Spor Merkezi projemizi hayata geçirdik. Projemize 15 Temmuz’da darbeci hainlere karşı canını ortaya koyan genç şehitlerimizden Abdullah Tayyip Olçok’un adını verdik. İnşallah bu merkezimizde, Abdullah Tayyip Olçok gibi vatanına, milletine, bayrağına bağlı olarak yetişen gençler, ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olacak.

“EĞİTİM VE SPORUN MERKEZİ OLACAK”

Bu alanın bize tahsis edilmesinde büyük emeği olan önceki dönem Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun kıymetli destekleriyle 30 bin metre kare alana inşa ettiğimiz projemiz ilçemizde eğitim ve sporun yeni merkezi olacak. Kendilerine Derince halkım ve gençler adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projemizin her aşamasında emeği olan belediye personelimize ve işini özenle yapan müteahhit firması yönetici ve çalışanlarına buradan teşekkür ediyorum.” Aygün’ün ardından sözü akan Başkan Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Derince Belediye Başkanımızı bu güzel hizmetimiz için kutluyorum. İnşallah benim de doğup büyüdüğüm bu ilçemize büyük katkılar sunacak. Eğer Abdullah Tayyip Olçoklar gibi gençler yetiştirirsek, memleket söz konusu olduğunda silahlar karşısında duracak gençler yetiştirirsek memleketimiz ilelebet payidar olacak. Zaten bizim bu memlekete sevdamız bu yoldan geçiyor. Ben bakanlığımız ve Spor Toto Başkanlığı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Başkan Büyükakın’ın ardından sözü alan AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da şu açıklamalarda bulundu: “Bu güzel tesisin Derince gençliğine hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bizlerin özgürlüğü adına nöbet tutan Mehmetçiklerimizi selamlıyoruz. Allah onları karada, denizde, havada Muzaffer kılsın bu uğurda şehit olan kardeşlerimizi anıyorum.

“1.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTI”

Böyle bir gençliğe, Allah için, millet için gözünü kırpmadan şehadete yürüyecek, bu topraklara sahip çıkacak tam donanımlı gençliği yetiştirmek hepimizin üstüne yüklenen en büyük mükellefiyet. Son 18 yıldır AK Parti olarak çok önemli yatırımlar ortaya koyduk. Kocaeli büyük yatırımları hak eden bir şehir. Hamdolsun AK Parti sadece 1.5 milyar TL’lik yatırımı 1.5 senede yaptı. Hala devam eden yatırımlarımız var. Burs verdiğimiz öğrencilerin sayısı arttı, tesislerle Kocaeli’yi donatma adına yerel yönetimlerimiz büyük adımlar attı. Bakanımız aramızda, Kocaeli adına ilçemiz adına kendisine sunduğumuz her projede bize büyük hassasiyet sundu.

“BİRİLERİ GENÇLİĞİMİZİ KATEGORİZE EDİYOR”

İnşallah gençliği kucaklayan bir anlayışta üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Biri gençliğimizi kategorize etmek istiyor. X, Y şimdi de Z gençliği çıkardılar. Çok bilinmeyenli denkleme döndü. Böyle bir tanımlamayı biz kabul etmiyoruz. Gençlik her daim hayatın içimde ve gençliğimize sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu.”

“DÜNYAYLA YARIŞAN BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”

Yılmaz’ın ardından sözü alan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da şu sözleri kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Dünyayla yarışan bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Kocaeli bugün itibariyle 15 milyar TL’lik yatırım bütçesiyle yatırım alan ve vergi veren en büyük üçüncü İl ve bilim teknoloji şehri olarak öne çıkıyor. Genç nüfusa göre politikaların yeterince uygulandığını görüyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.” Vali Yavuz’un ardından konuşan Bakan Kasapoğlu da şu sözleri kaydetti: “Ümidimiz umudumu sporcu gençler hepinizi selamlıyorum. Bugün Kocaeli’deyiz ülkemizin her alanda kendini ispat etmiş güzide vilayetlerinden birindeyiz. Her alanda ülkemize değer kazandıran ilimizdeyiz. Bu yüzden bu açılışı gerçekleştirmek, bu süreci konuşmak, çalışmaları başlatmak ayrı bir heyecan ve onur. Bundan sonraki proje ve çalışmalarımızın vilayetimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pazar günü Cumhurbaşkanımızla birlikte çok anlamlı açılışlar gerçekleştirdik ve gördük ki Kocaeli her şeyin en iyisine kayık. Başkanlarımızla istişarelerde bulunduk amacımız sadece yarınlar değil, bu şanlı bayrağın ilelebet payidar olması. İnanıyoruz ki bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Abdullah Tayyip Olçokları yetiştireceğiz. Gençlerimizi yarınlarımıza çok daha donanımlı yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.  

“KAYBEDECEK BİR DAKİKAMIZ YOK”

Biz gençlerimizi lafla değil onlar için çalışan bir hareketin mensuplarıyız. Cumhurbaşkanımız her vizyonuyla gençlerimizi her alanda destekleyen her türlü çabayı ortaya koyan bir lider. Gençlerimiz için her türlü çabayı ortaya koymak adına Sivil Toplum Kuruluşları’yla iş birliğini çok önemsiyoruz. Bu güzide tesis Derince Belediyesi’nin öncülüğünde çok hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi çok önemli çünkü bizim kaybedecek bir dakikamız yok. Bu tesisler gece gündüz hizmette olacak bir tesis gençlerimiz tesisimizden her türlü istifade etmeli. Kocaeli’de tüm ilçeleri geri durmadan desteklemeye devam edeceğiz. Bu medeniyet ve şanlı bayrak yükselmeye devam edecek. O yüzden bugün belediyelerimizde istişarelerde bulunduk. Kartepe’de, Darıca’da yapacağımız gençlik merkezi projelerimiz var. Herkesi bu tesislerde görmek istiyoruz. “5 BİN KAPASİTE HAZIRLADIK” 2002’de Kocaeli’de 600 yatak kapasitesi varken şunan 15 bin kapasitemiz var bunların artı 5 bin kapasitesini de hazırladık yatırımlar başlayacak. Biz bu hizmetleri gerçekleştirmekten onur duyuyoruz çünkü her adım bu ülkeyi yarınlara taşımak için önemli bir kilometre taşı. Milli ve manevi değerleriyle vizyonuyla kucaklama kapasitesiyle bu ülkenin birliğini beraberliğini ortaya koyan gençlerden bilimde sporda zirveye olan iddiamızı en başarılı olma misyonumuzu her gün artıracağız. Yüzme bilmeyen kalmasın, yüzme bilmeyen herkese yüzme öğreteceğiz. Bu kadar su kaynağının olduğu bir yerde, olmayan yerlerde de havuzlarımızda öğreteceğiz. Toplumun öncüsü kadınlarımız bizim politikalarımıza önemli bir değer katacaklar. Ben Derince belediyemizle bugün gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla Kocaelimize hayır getirmesini temenni ediyorum.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817