DERİNCE’DE CUMHURİYET COŞKUSU
 Kutlamalara ilgi büyüktü

Cumhuriyet’imizin 92. yıldönümü Derince’de büyük bir coşku ile kutlandı. Derince İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreninin ardından Derince Belediyesi Spor Tesisleri’nde devam etti. Etkinliklere Derince İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, kaymakamlık daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, Derince’deki resmi kurumların temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

 

“Mutluluğu milletçe paylaşıyoruz”

Derince Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Programda davetlilere seslenen İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Tarihin ve gök kubbenin şahitliğinde ezelden beri hür yaşamış bir milletin hakkı olan hürriyeti, insanca yaşamanın vazgeçilmez şartı olan Cumhuriyet’i kanları ve canları pahasına kazanıp bizlere emanet eden atalarımızın eserlerine sahip çıkarak bugünlere erişmenin mutluluğunu milletçe paylaşmak için buradayız. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizin ve şehitlerimizin manevi huzurunda onlara şükranlarımızı sunuyorum. Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele, bu kez birliğimizi, dirliğimizi ve mutluluğumuzu göstermek için bir araya geldik. Cumhuriyet’imizin ilanının 92. yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Derince’mizde de coşku içerisinde kutluyoruz” dedi.

 

Öğrencilere ödülleri verildi

İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım’ın konuşmasının ardından kutlama programı Derince Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Acar, Sırrıpaşa Ortaokulu öğrencisi Fulya Damla ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu öğrencisi Kevser Yağız’ın okuduğu şiirlerle devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında öğrenciler ülkemizin çeşitli yörelerinden halk oyunu gösterisi sundular. Program sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle ilçe genelinde düzenlenen kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yarışmada yıldız ve gençlerde 3. olan Şeyma Zengin, İsa Nalbant, Doğukan Özkartal ve Kübra Başdaş’a ödüllerini Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut takdim etti. Kros yarışmasında yıldız ve gençlerde 2. olan İrem Özkul, Nurullah Acar, Ahmet Hakan Tekin ve Ece Doğan’a ödüllerini Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Şenol Şahin verdi. Yıldızlar ve gençlerde 1. olan Esra Umut, Ferhat İstenyılmaz, Ceyda Türel ve Nihatcan Ömer’e ödüllerini İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım takdim etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817