DERİNCE’DE HALK OYUNLARI ŞÖLENİ
 Finaller Derince Spor Salonu’nda yapıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlemiş oldukları Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Arası Halk Oyunları Türkiye Finalleri Derince Spor Salonu’nda yapıldı. Bu yıl 27’ncisi organize edilen halk oyunları finalleri geleneksel (düzenlemesiz) dalda 9 bölge yarıştı. Zonguldak, Kayseri, Malatya, Samsun, Edirne, Erzurum, Denizli, Trabzon ve Diyarbakır bölgelerinin yarıştığı finalleri tribünleri dolduran çok sayıda vatandaş takip ederken, gösteriler büyük heyecana sahne oldu.

 

Protokol etkinliğe geniş katılım sağladı

Derince Spor Salonu’nda düzenlenen finalleri AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Zeki Aygün, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Kredi Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, Kocaeli Öğrenci Yurdu Müdürü Sürmeli Gökçe, Derince Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Akarsu, Derince Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Ağırtaş, Derince Gençlik Merkezi Müdürü Bahadır Ali Gül ve Derince Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Emine Altındağ takip ederek, yarışmacıları yalnız bırakmadı.

 

Şampiyon ekibin kupası Başkan Bulut’tan

Dokuz ayrı bölgeden gelen ekibin farklı yörelerden halk oyunları gösterilerini sahnelediği geleneksel (düzenlemesiz) dal etkinlikleri sonunda birinciliğe 91.29 puanla kendi yörelerinin gösterisini sunan Diyarbakır ekibi ulaştı. İkinci sırayı ise 88.71 puanla Trabzon ekibi elde etti. Halk oyunları Türkiye finallerinde üçüncülüğe ulaşan bölge ise 87.57 puanla Erzurum ekibi oldu. Organizasyonun sonunda düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmayı ilk sırada tamamlayan Diyarbakır ekibinin kupa ve madalyalarını ise Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, takdim etti.

 

abzon ekibi toplamda 88.71 puanla ikinci sırayı elde etti.

 






BAŞKAN: Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık da final heyecanına ortak oldu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817