Dilovası Belediyesi Nisan ayı toplantısını yaptı.

Dilovası Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Dilovası Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. 11 maddenin görüşüldüğü toplantıda 2012 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye meclisi üyeleri arasında daimi encümen ve komisyon seçimleri yaptı. Belediyede daimi encümen olarak Mustafa şimşek ve Bayram Meral seçilirken Plan ve Bütçe Komisyonlarına  Muhacir Daşdemir,  Kemal Kotan,  Hüseyin Dursun,  Efendi Deli,  Muhittin Avat, Bayındırlık Ve İmar Komisyonu  Melik İpek, Muhacir Daşdemir, İrfan Çilek, Selçuk Avcı Muhittin Avat, Hukuk Dilekçe Tetkik İsimlendirme Komisyonu,  Nükhet Demiray, Melik İpek,  Efendi Deli,  Muhacir Daşdemir,  Muhittin Avat seçildiler.

Belediye Başkanı Cemil Yaman, mecliste yaptığı konuşmada hizmetlerin halk adına ve daha yaşanabilir Dilovası için yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Cemil Yaman daha sonra şöyle devam etti, “Önceki yıllara nazaran üst yapıda Dilovası çok çok iyi durumda. Mezarlıklarımızda çok ciddi çalışmalarımız var. Park ve bahçeler konusunda çok büyük çalışmalar yaptık. Bunları hep birlikte başta meclis üyeleri, belediye çalışanlarımız ve Dilovası halkımızla beraber yaptık. Sonuçta biz bunları yaparken de aziz milletimizden çok büyük destek aldık. Tavşancıl sahilimiz çok güzel bir parka, Tavşancıl çok güzel bir sahile kavuştu.” dedi.  Belediye olarak eğitime büyük katkılarda bulunduklarını söyleyen Yaman, “Öğrencilerimize 15 bin adet seviye belirleme kitapçığı dağıttık. Okullarımızda seviye belirleme sınavı yaptık. Bunun dışında okullarımızda çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Okullarımızda fiziki anlamda çok büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bazı okullarımıza halk kütüphanesi kurduk dedi.

Başkan Yaman, hiçbir zaman oy kaygısı içerisinde olmadıklarını söyleyerek, “Camilerimizin eksikliklerini tamamlayamaya çalıştık. Camilerimizin temizliğini belediyemiz yapmaktadır. Semt konakları, taziye evleri, bilgi evleri ile Dilovası’nda çok köklü değişiklikler yaptık. Anadolu Kültürü festivaliyle insanlarımızın kaynaşmasını sağladık. Biz bunları yaparken asla ve asla siyasi kaygı meselesi taşımadık ve taşımıyoruz. Oy kaygısı içinde olmadık. Bizim yönetim olarak koltuk ihtirasımız yoktur. Amacımız halkımızın güzel ve  iyi yaşaması.” şeklinde konuştu.

Dilovası’nın en büyük sorunun 2B sorunu olduğunu söyleyen Başkan Yaman, “Bu bölgelere hizmet etmek gerçekten çok zor. Turgut Özal Mahallesi’nde, Orhangazi Mahallesi’nde riskli olan bölgelerin de alt ve üst yapısını bitirdik.” dedi.  Başkan Yaman Dilovası’nı gelecekte güzel günler beklediğini ifade ederek, “Dilovası marka şehir olma yolunda ilerliyor ve daha da hızlı bir şekilde ilerleyecek. Yerinde dönüşüm, toplu konut projeleri ile yaşanabilir Dilovası yapacağız. Şehrimizin şehir estetiği açısından yapılanması konusunda ciddi adımlar atacağız. TOKİ’nin konut yapacağı alanlar bellidir. 5 bin 163 metrekare alanın işlemleri bitmek üzeredir. Yaşadığımız evlerde yaşam kalitesini artırmamız lazım.” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817