DOĞAN, AKÇAKOCA RUHUNU YAŞATMAK BİZE NASİP OLACAK
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye çalışmalarını yerinde incelemeye devam ediyor.  Akçakoca Mahallesi’nde devam eden meydan düzenleme çalışmalarını inceleyen Doğan” Ata yadigârı konakları, çeşmeleri, camileri, hamamları, restore edip yaşatmaya gayret ediyoruz. Özellikle Akçakoca Mahallemizde yıllardır bu konuda büyük mücadeleler veriyoruz. Dere (Akçakoca) Camii, Süleymanpaşa Hamamı, Sırrıpaşa Konağı, Yeşil Konak, Sarı Konak, Elbey Konağı gibi birçok yapıyı restore ettirdik. Bir taraftan bu eserlerimizi gün yüzüne çıkarırken diğer taraftan da bu eserleri halkımızın kullanımına açıyoruz” dedi.

 

AKÇAKOCA’NIN HEYKELİ DİKİLECEK

 

Akçakoca’daki meydan düzenleme çalışmalarının olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir hızla devam ettiğini söyleyen Doğan” inşallah yaza kadar çalışmalarımız bitmiş olacak. Yeni meydanımızla birlikte mahallemiz farklı bir çehre kazanacak.  Mahallemizde yaptığımız meydan düzenlemesi, çevre düzenlemesi ve binaların dış düzenlemeleriyle Atalarımızın ruhunu yaşatırken, aynı zamanda bölgeyi Akçakoca ruhuna yakışır bir konuma getiriyoruz. Mahallemizin tarihi dokusunu engelleyecek binaları yıkarak deniz manzarasının önünü açıyoruz. Meydana Akçakoca’nın heykelini de dikeceğiz. Akçakoca’nın ili Kocaeli de Akçakoca’nın hiçbir izi yok. Her şeyi burada, ruhu burada, kanı canı burada. Ama yıllarca bir siluetini bile burada gösteremedik. İnşallah bunu yapmak da bize nasip olacak. Yaptığımız düzenlemelerle mahallemizde sanatsal, kültürel faaliyetler de yapılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Akçakoca Mahallesi’nde geçtiğimiz Ekim ayında 1 milyon 747 bin Liraya ihale edilen ve 2016 yılı ortalarına kadar bitirilmesi planlanan çalışmalar 4500 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje kapsamında, yeşil alanlar, oturma alanları ve teraslar yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817