DOĞAN, "BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DÜNYANIN EN ŞANSLI ÇOCUKLARI"

Türkiye’nin ilk çocuk doktoru Belediye Başkanı olarak çocukların kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Başkan Doğan, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 98 yıl önce milletimizin iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimizi açmış ve bugünü çocuklarımıza bayram ilan etmiştir.  Bu tarih, Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. İşte bu yönüyle, 23 Nisan 1920, bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır.  

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ KADAR ŞANSLI DEĞİLLER

Türk çocukları, kendilerine bu önemli günü armağan eden ve çocuksu duygularını dünya çocuklarıyla paylaşma fırsatı veren Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ile ne kadar övünseler azdır.  Ne yazık ki dünyanın diğer çocukları bizim çocuklarımız kadar şanslı değil. Kendilerine bayram olarak armağan edilen 23 Nisan’ı çocuklarımız bu yönüyle de iyi özümsemeli, geleceğe umutla bakarken, geçmişi de unutmamalıdır.

ÇOCUKLAR ÖNCELİĞİMİZ

Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de çocuklarımız her zaman bizim önceliğimiz oldu. Onlara yaptığımız yatırımın ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Türkiye‘de ilk Çocuk Hakları Masasını kuran, şehrimizin birçok yerine cep sinema sistemini çocuklarımıza armağan eden,   Kocaeli’nin ilk aquaparkını onlara hediye eden,  öğrencilerimize ücretsiz bisiklet dağıtan, etüt merkezleriyle çocuklarımıza eğitim desteği sunan, çocuklarımız için Pişman Dergisi’ni çıkartan, Avrupa çocuk dostu belediyeler ağına üye tek ilçe belediyesi ve çocuk dostu belediye başkanı olarak çocuk odaklı  hizmetler sunmaya devam edeceğiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onlara ve dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü de, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817