DOĞAN, ÇANAKKALE VAROLUŞ MÜCADELESİDİR
 Doğan, mesajında, Türk Milleti’nin tarihteki en önemli zaferlerinden birinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirterek” Çanakkale’de verilen destansı varoluş mücadelesi tarihin akışına yön vermiş ve bir milleti yeniden tarih sahnesine çıkarmıştır. Vatan toprağının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarımız, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin özünü bütün dünyaya en iyi şekilde göstermiştir. Her metrekareye düşen mermi sayısının 6 bin civarında olduğu bu büyük zaferde, 250 binin üzerinde kahramanımız da şehitlik gibi yüce bir mertebeye erişmiştir. Aylarca süren bu savaşta, gece, gündüz demeden mücadele eden Türk Milleti, vatanını parçalamak isteyen güçlere taviz vermemiş, zaferle sonuçlanan bu mücadelede adını bir kez daha tarihe yazdırmıştır.

 

ÇANAKKALE’Yİ UNUTMAYALIM

 

Yalnız Türk Tarihi için değil, dünya tarihi için de büyük bir önem taşıyan Çanakkale Zaferi, her bakımdan oldukça önemlidir. Öncelikle, bu vatana kolay sahip olmadığımızı, atalarımızın bu uğurda birlik olup, zorlu mücadelelere girerek canla başla kazandıklarını anlayabilmemiz için iyi bir örnektir. Atalarımızın, bu bütünlüğü ve birliği bizlere de örnek olmalıdır. Her karış toprağında, şehitlerimizin kanı olan bu vatanda, milletçe birlik ve beraberlik içinde yaşamamız, vatanımızın geleceği için önemlidir. Milletimizin huzurunu bozacak kışkırtmalara mahal vermemek adına, birlik ve kardeşlik içerisinde sonsuza dek yaşamaya çalışmalıyız. İşte, o zaman Atalarımızın bizlere bıraktığı bu vatana lâyık bir millet oluruz ve onların vatanımız için yaptığı fedakârlıklar anlam kazanır. Bağımsızlık, Türk Milletinin vazgeçilmez unsurlarındandır.

 

BAĞIMSIZLIK KARAKTERİMİZ

 

Türk milleti geçmişten bu güne bu amaç uğruna kanını, canını feda etmeye her zaman hazır olmuştur. Çünkü bağımsızlık, Türk milletinin karakteridir. Buna, en güzel örnek olarak, Çanakkale Zaferi’ni verebiliriz. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü ’nü kutluyor, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden   aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817