DOĞAN, HÜZNÜ VE GURURU BİR ARADA YAŞIYORUZ
 İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’üncü yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi. İlk anma etkinliği Kültür Tepesi’nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan buradaki etkinlikte Garnizon Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ersin Aydemir, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Atatürk anıtına çelenk koydular. Askeri ve sivil erkanın yer aldığı Kültür Tepesi’ndeki anma etkinliğinin ardından Bahçeşme’deki şehitliklere geçildi. Başkan Doğan ve beraberindekiler, burada şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıp dualar ettiler.

RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

Şehitlik ziyareti esnasında hüznü ve gururu bir arada yaşadıklarını belirten Başkan Doğan “bugün duyguluyuz, bugünlere gelmemiz, bayrağımızın özgürce dalgalanması, ezanlarımızın özgürce okunması, vatanımızda birlik beraberlik duygusuyla huzur içerisinde yaşamamız için canlarını verenler var.  Bu günlere gelmek kolay olmadı. Bu şehitlerimizi, kurtuluş gününü dolayısıyla rahmetle ve minnetle anıyor, yakınlarına Allahtan sabır diliyoruz. Hala yeni ve taze olan şehitlerimi var, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyoruz.

 

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMALIYIZ

 

Bize düşen görev, onları unutmamak ve onlara layık çalışmalarla ülkemizi, şehrimizi daha güçlü kılmaktır. Hüzünlüyüz fakat bir o kadar da gururluyuz. Bir toprak için ölen varsa vatan oluyor, biz Türk milleti olarak destanlar yazarak bunu göstermiş bir milletin evlatlarıyız. Dünde şehitler verdik, bugünde veriyoruz, gerekirse yarında vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817