EFE : “Ticaret Kanunun Değişmesi Bizi Büyük Bir Yükten Kurtardı.”

Körfez Ticaret Odası (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Vahit Eryılmaz’ ın Başkanlığında Oda meclis salonunda gerçekleştirildi.

KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Vahit Eryılmaz yönetirken Bilal Atak ve Hamit Akbulut yardımcılıklarını yaptı.

Körfez Ticaret Odası Meclis toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin faaliyetlerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisinin yapılması ile başladı.

 

Efe, “2012 yılında ilk çeyrekteki büyüme % 3.2”

 

KTO Şubat ayı meclis toplantısında Ağustos ayı meclisinde içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verilmesi ve faaliyetlerin oylanmasından sonra Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, meclis toplantısı konuşmasında ilk olarak son dönemdeki ekonomik gelişmelere değinerek, “Rekorlar kırdığımız bir 2011 geçirdik. Yüzde 8.5 ile en hızlı büyüyen 3. ülke olduk. Avrupa’da ekonomik kriz yaşanırken, Afrika ve Ortadoğu’da siyasi krizler yaşanırken, Türk özel sektörü bu büyümeyi zor bir dönemde başardı.  2012 yılında ise Ülkemizde, dış talep kaynaklı bir büyüme gerçekleşiyor. 2012 yılında ilk çeyrekteki büyüme % 3.2 olarak gerçekleşti.” dedi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe konuşması devamında, faaliyet kodlarının yeniden belirlenmesi (NACE KODU) çalışmalarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hızla yapılarak 2013 yılı Mart ayından gerçekleştirilecek Oda seçimlerine kadar yetiştirilmeye çalışıldığını Meclis üyeleri ile paylaştı.

KTO Başkanı Efe, “Ticaret Kanunun Değişmesi Bizi Büyük Bir Yükten Kurtardı.”

Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndan bazı maddelerin değişmesinin iş dünyasını büyük bir maddi yükten kurtardığına değinen KTO Başkanı Mustafa Efe, “Türk Ticaret Kanunu’nda 109 maddede yapılan değişiklikler ile cebimizden yılda 6 milyar liranın çıkmasını engellendi. Özgürlük kısıtlayıcı cezalar azaltıldı. 32 suçun yaptırımı idari para cezasına dönüştü.” açıklamasında bulundu.

KTO Meclis Üyeliğinde Değişiklik

Körfez Ticaret Odası Meclis Üyelerinden İbrahim Demirhan’ın Meclis Üyeliğinden ayrılmasından dolayı boşalan meclis üyeliğine Körfez İlçede faaliyet gösteren İmaj Duş firmasının sahibi Metin Dan geldi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Dan’ı tebrik ederek, Odadaki görevinden kendisine başarılar diledi.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817