Engin Koyun: "Finaldeki Rakibimiz Sakaryaspor Olsun!"

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, bugün canlı yayında Radyospor’un konuğu oldu. Pazartesi günü Hekimoğlu Trabzon ile oynanacak olan zorlu Play-Off yarı final rövanşı ile ilgili iddialı mesajlar veren Başkan Koyun, “Her ne şartta olursa olsun biz oradan kazanarak ve turu geçerek döneceğiz” dedi. Koyun açıklamasında oluşturdukları mali disiplin ile kulübün geleceğine yönelik attıkları adımlar hakkında bilgiler verdi.

BU LİGİ HAK ETMİYORUZ

Koyun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kocaelispor’umuz kupalar kazanmış büyük bir camia. Bu kulübün her zaman hedefleri vardır. Her zaman şampiyonluğu hedeflemiştir. Spor kamuoyu bu camianın bulunduğu yeri hak etmediğini söylüyor. Biz de yönetim, taraftar ve kent olarak bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz.

BÜYÜK HEDEF; SÜPER LİG

Şu anda ligin çok üzerinde bir takıma sahibiz. Süper Lig ve 1. Lig tecrübesi olan isimler var kadromuzda. Başarılı sporcular bunlar. Altyapımızdan şehrimizin çocukları da var. İyi bir harmanlama oldu. Takımın başında tecrübeli bir isim olan Mustafa Reşit Akçay hocamız var. İyi bir hava yakaladık. Play-Off yarı finalinde geçtiğimiz hafta ilk maçta Hekimoğlu Trabzon ile 0-0 berabere kaldık. Trabzon’daki maçı mutlaka kazanacağımıza ve 1. Lig’e yükseleceğimize inanıyoruz. Fakat benim nihai hedefim Süper Lig’dir.

TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK

Başkan ve yönetim olarak şunu istiyoruz; biz kulübümüzde mali disiplin oluşturmalıyız. Yönetimimizin ve kentimizin dinamiklerinin desteği ile Kocaelispor’u örnek bir mali yapıya kavuşturduk. Şu anda futbolcularımızın kulübümüzden bir kuruş alacağı yoktur. Kentte kulübümüzden alacağı olan kimse yok. Bugün gelinen noktada mali disiplinden sonraki hedefimiz başarıdır.

AVRUPA’YA GİDECEĞİZ!

Pazartesi günü Hekimoğlu Trabzon ile çok önemli bir rövanş maçına çıkacağız. Fakat bu maçı alarak turu geçen taraf biz olacağız. Buna yürekten inanıyorum. Kulüplerimizin geleceği için mali disiplin olmalı. Kocaeli 2 milyonluk bir sanayi kenti ve aynı zamanda turizm kenti. Kocaelispor’umuzu her zaman Süper Lig’de ilk 5’in içinde tutmak ve Avrupa kupalarında kentimizi ve ülkemizi temsil etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

CAMİA AYAĞA KALKTI

Kocaelispor’umuz Türkiye'nin en büyük camialarından birisidir. Amatördeyken bile 30 bin kişiye oynayan bir takımımız vardı. Haliyle bizden ve takımımızdan başarı beklenmesi çok doğal. Fakat geçmişte yapılan yanlış yönetimlerin bedelini bu kulüp yıllarını kaybederek ödemiş. O yüzden mali disiplin, mali disiplin… Biz kent olarak, sivil toplum kuruluşlarımız, kenti yönetenler bir araya geldik ve Yeşil Siyah camiayı ayağa kaldırdık. Böyle bir futbol kentine de bu yakışır.

RAKİBİMİZ SAKARYA OLSUN

Kırşehir, Anadolu’nun güzide bir kenti. Kırşehir halkını da çok severim. Fakat futbol taraftarla oynanır. Sakarya, Eskişehir, Altay gibi taraftara sahip olan takımların, böylesine büyük camiaların liglere renk kattığını söylüyorum. 1. Lig’de Süper Lig’e göre daha fazla taraftarı olan takımlar var. Sakarya ile final oynamak daha güzel olabilir.

LİG 20 TAKIMLI OLSUN

Hekimoğlu maçını geçersek, diğer grubun finalisti ile karşılaşacağız. Fakat biz bu iki finalistin de 1. Lig’e çıkmasını istiyorum. Lig gelecek yıl 20 takımlı olsun. Yukarıdan düşürerek bu yapılmamalı. Bu sıkıntıya sebep olur. Çünkü aşağıda bir başarı var. Sakarya ve Kocaelispor’un 1. Lig’e çıktığını düşünün. Bun kentler futbolun merkezi. Türk futboluna büyük katkı sağlayacaklardır.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Biz bu yıl güveni boşa çıkarmayacağız. Yönetimimiz, teknik heyetimiz ve futbolcularımız buna hazırız. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve diğer ilçe belediye başkanımız bizlere muazzam destek oluyorlar. Tesisleşme ve altyapı ile ilgili müthiş işler yapılıyor. 12 tane altyapı hocamız var. Tahir başkanımız taşın altına elini koydu. Biz yalnızca Kocaelispor’u düşünmüyoruz. Türk futbolu adına hizmet anlayışımızı ortaya koyuyoruz. Tahir başkanımıza sunduğu imkanlar ve destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz.

FİNAL BİZİM OLACAK

Ben şahsen bütün kulüplerimize teşekkür ediyorum. Sezon boyunca çok iyi dostluklar kurduk. Bundan dolayı mutluyuz. Son maçımızda Hekimoğlu başkanı ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bizimle birlikteydi. Onlar bizim dostlarımızdır. Başkanımız bizzat bireysel imkanlarla Hekimoğlu’nu bir yere getirdiler. Fakat biz de Kocaelispor’uz. Dostluğu önde tutarken, kulübü bir yerlere getirmek için çalışacağız. Dostlarımız lütfen kusura bakmasınlar ama o maçı alıp geleceğiz”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817