Erdoğan: Onların rahatsızlığı Kur'an'dan
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ile saat 15.35'te Van'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ferit Melen Havalimanı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve öteki ilgililer karşıladı.
 
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da Van'a geldi. Erdoğan toplu açılış töreninde halka seslendi.
 
Erdoğan'ın gündeminde HDP'lilerin "Kabe'miz Taksim" açıklamaları vardı. "Kendilerine yeni Kabe'ler arayanları Kur'an elbette rahatsız eder" diyen Erdoğan, şunları söyledi;
 
ONLARIN RAHATSIZLIĞI KUR'AN'DAN
 
"Birileri Kur'an'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Terör destekli partinin eş başkanı dedi ki, bu bir tane basıldı. Diyanet hemen cevabını verdi ve dedi ki 10 bin Kürtçe meailli Kur'an'ı Kerim basıldı. Onların rahatsızlığının bizahiti Kur'an'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Ne diyorlar; ''Okullardan zorunlu din dersleri kaldırılsın''
 
KENDİLERİNE YENİ KABE'LER ARAYANLARI KUR'AN ELBETTE RAHATSIZ EDER
 
Kendilerine yeni Kabe'ler arayanları Kur'an elbette rahatsız eder. Kürt kardeşlerim dinine sahiptir. Öyle ise zerdüşlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum."
 
İmansız bir milletin batması haktır, sen sahip olursan bu millet batmayacaktır. Kendilerine yeni Kabe arayanları Kur'an elbette rahatsız eder.
 
Vaat diye bula bula Diyanet'i kapatmayı bulmuşlar. Bunu bir zamanlar CHP yaptı, camileri kapattı. İmam hatipleri kapatacaklarını açıkça söyleyemiyorlar. Sistemleri değiştiriyorlar. Bu formülleri daha öncede uydurdular.
 
Diyanet İşleri başkanımıza saldırıyorlar. Terörün desteğindeki parti de saldırıyor. Paralel Yapı'da saldırıyor. Dini kanaat önderleri bu noktada korunmayacak olursa tesbih gibi dağılır Buna fırsat vermeyeceğiz.
 
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Hizmete mi oy vereceksiniz musluklardan kan akıtanlara mı?
 
Biz Allah'ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz.
 
Van Belediyesi Van'a su vermiyordu. Başbakanlığım döneminde Van'ın su sorununu biz çözdük.
 
Van depreminde bölgeye geliyorum hiçbir belediyeli yok belediye iş makinaları yok. Biz Ankara'dan getittirdik.
 
ALEVİLİK HZ. ALİ'Yİ SEVMEKSE...
 
Alevilik HZ. Ali'yi sevmekse ben Aleviyim ama bunların böyle bir derdi yok.
 
Herhangi bir parti ismi zikretmeden diyorum ki 400 milletvekili istiyorum.
 
Bunlar Anayasa'yı bilmiyor. Okuyun Anayasa'yı. Cumhurbaşkanı'nın önünü kesemezsiniz, çıkar konuşur.
 
Yeni Anayasa'yı bizzat milletimizin yapmasını istiyorum.
 
PARALEL YAPI'NIN ELE BAŞI...
 
Paralel yapının Pensilvanya'daki elebaşı, "Said Nursi Kürt olduğu için gidip ziyaret etmedim" diyor. Kürtlerden bu kadar mı nefret ediyorsun?
 
Ne yaparlarsa yapsınlar Yeni Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar.
 
Terör eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Yeni Türkiye'de ne terörün ne de onun arkasına sığınanların yeri yoktur.
 
Cumhurbaşkanı'nın önünü kesemessiniz. Çıkar meydanlarda konuşur, yeter ki meydanlarda konuşacak adam bulsun.
 
''CENAZESİNDE GÖZLERİMİ ONLARI ARADI''
 
- 12 Eylül darbesine imza atan şahıs geçtiğimiz günlerde öldü. Cenazesinde gözlerimiz 2010 yılında darbecilerin miraslarına sahip çıkanları aradı.
 
''EY HDP SEN KİMSİN YA''
 
- Gerek ÖSO'nun gerek Peşmerge'nin Kobani'ye girmesine biz müsaade ettik. Ey HDP sen kimsin ya. Çünkü Kobani'de DAEŞ'e gerekli dersin verilmesi gerekiyordu. DAEŞ de terör örgütü de Türkiye'yi suçluyor. Yaptığı sokağa çıkma çağrısı yüzünden 50 kişinin ölümüne sebep olanlar haktan hukuktan bahsediyorsa vicdanları kurumuş demektir
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817