Erenkaya:
CHP'den İzmit Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan eski milletvekili Hikmet Erenkaya, yaklaşan ön seçimlerin öncesinde İzmitliler'le buluşmaya devam ediyor. İzmit'in her akşam farklı bir mahallesini ziyaret eden Erenkaya, Turgut Mahallesi'nin sakinleriyle Çakıroğlu Kıraathanesi'nde bir araya geldi. Erenkaya, 27 Ekim'de CHP'den İzmit Belediye Başkan adayının belirleneceği ön seçimlerde, hangi aday çıkarsa çıksın, partiyle birlikte çalışmaya devam edeceğini ifade etti.
 
KİM ÇAKIRSA ARKASINDAYIZ
Toplantıya katılım gösteren herkese teşekkürlerini sunan Erenkaya, gerçekleşen buluşmanın parti içi çalışmalar çerçevesinde olduğunu belirtti. 27 Ekim'deki ön seçimin 2014 seçimlerinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Erenkaya, “Ön seçimlerde 2014'te yılında AKP'yi yerle bir edecek olan kadroyu seçeceğiz'' şeklinde konuştu. Erenkaya, “Eski bir belediye başkanı ve milletvekili olarak sizlerle birlikte siyaset yaptım, sizlerle çalıştım. İzmit'in her yanını her mahallesini biliyorum. Hangi arkadaşımız sandıktan çıkarsa çıksın o aday bizim adayımızdır ve hepimiz onun arkasında olacaktır'' dedi.
 
YÜZDE 35 OY ALDIM 
Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzluklara sünger çekilmesi gerektiğini belirtten Erenkaya konuşmasın şöyle devam etti: “Kendi adıma kazansam da kaybetsem de eski başkan, eski vekil olarak, o adayla çalışmaya devam edeceğim. Önemli olan AKP'yi o koltuktan indirmektir. Uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. Neler yaptığımı anlatmama gerek yok. Geçmişi bir tarafa bırakarak şunu paylaşmak istiyorum. 2004 yılında seçimi kaybettik. 2002 yılında AKP en güçlü döneminde iktidara geldi. En güçlü olduğu dönemde halkımız bize yüzde 35 oy verdi ama yine de kaybettik. 15 yıl boyunca iktidarda olmamız sebebiyle herkes yorulmuştu. 
 
HEPİMİZ HIRSLANDI
10 yıldır muhalefetteyiz. Bunun acısını hep birlikte çekiyoruz. Bu işi en iyi bilenlerden biri olarak, bu acı hepimizi farklı şekillerde hırslandırdı. Ben bu acıyı sadece partide değil, halkımızda da görüyorum. El ele vererek hep birlikte çalışacağız ve Belsa Plaza'yı yeniden kazanacağız. 23 yıldır siyasetin içindeyim. Ben bu kenti ailemle yönetmedim, arkadaşlarımla yönettim. 24 yıl içerisinde sadece 2004 yılındaki seçimlerde kaybettim. Vekilliğim 2011 yılında bitti. Ankara'da 5 yıl boyunca tüm çalışkanlığımla görev yaptım. 2011'de milletvekilliği için beni listeye koymadılar ancak ben hiç partime küsmedim. Yine el ele partimle çalışmaya devam ettim. Bütün ulusal gazetelerde sonuçlarda Hurşit Güneş sandıktan kendisinin 1., benimse ikinci çıktığımı söyledi ama parti beni neden seçmedi diye asla küsmedim. 
 
AİLEMLE YÖNETMEDİM
Parti içerisindeki her görevde her kademede bulundum. Adaylığımın nedeni şudur; halkımızın çoğunluğunun, ‘AKP'nin elinden iktidarı Hikmet Erenkaya alır' şeklinde ki yorumları bana iletildi. Ben de bu vesileyle adaylığımı ortaya koydum. 27 Ekim'de sandıktan ben çıkarsam, 2014'te İzmit, AKP'den alınacaktır ve zafer CHP'nin olacaktır. Her zaman meclis üyelerimin CHP'den olması gerektiğini söyledim. Farklı partiden elbette dostlarımız oldu. Ancak şu ilkem var; benimle birlikte çalışacak olan arkadaşlarım CHP'den olmalıdır. Meclis üyelerimiz de ön seçimle gelecektir ancak üyelerimiz CHP'ye emek veren arkadaşlarımız olmalıdır. Bu şekilde izleyeceğimiz yol ile başarılı oluruz. Parti içinde bütünlüğü sağlarsak, iktidarı sağlarız.'' 
 
KÖŞEME ÇEKİLMEDİM
Erenkaya, aday olduğu takdirde izleyeceği yönetim hakkında da şu bilgileri verdi: ‘'Türkiye şu anda çok zor durumdadır. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var. 2014'te CHP iktidar olmak durumundadır. Biz CHP'yi iktidara taşıyacak oyları alamazsak, yeterli vekil sayısına da ulaşamayız. Her şeyi kaybedebilirim ancak Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından asla ve asla vazgeçmeyeceğim. Sizler beni başkan adayı çıkartırsanız asla ve asla ailemle İzmit'i yönetmeyeceğim. Yönetimin hiçbir kademesinde ailemi hiçbir zaman görmediniz. Ben sosyal demokratım. Aynı soyadındaki insanlarla belediyeyi yönetmedim, bundan sonra da yönetmeyeceğim. Ben belediyeyi yine sizlerle birlikte yöneteceğim. 2004'te seçimi kaybetsem de evimin köşesine asla çekilmedim.” 
 
32 MİLYAR BORCU VARDI
Sandıktan, halkın oylarıyla yüzde 90 çıkacağını düşündüğü için aday adayı olduğunu vurgulayan Erenkaya son olarak şunları söyledi: “Hep beraber sizlerle omuz omuza çalışmayı istiyorum; bunu yaptığımız için de CHP iktidarda olacaktır. 24 yıllık süre içerisinde içime attığım şeyler de var. Kocaelispor'u 2002 yılında 32 milyar TL borçla devraldım. Bu söylediğim rakam herhangi bir yanlışlık varsa bana oy vermeyin. Devraldığım da matematiksel olarak kulübümüz 2. lige düşmüştü. O yıllarda Kocaelispor'un ayda 10 milyar dahi geliri yoktu. Çok az bir fark puanla 1.lige çıkmayı kaçırdık.
 
ADAM SÜRMEKLE ÖVÜNDÜ
Bir yandan AKP ile bir yandan da Kocaelispor ile uğraştım. CHP iktidarıyla Kocaelispor yeniden 1. lige çıkacaktır. Geçmiş yıllarda AKP'li bir İzmit Belediye Başkanı belediyeden yaklaşık 250 kişiyi göndermesiyle övünüyor, gururlanıyordu. Düşünün siz 18 yıldır çalıştığınız orman müdürlüğünden bir anda çöp hizmetlerine gönderiliyorsunuz ve belediye başkanı bununla övünüyor. ‘Belediye kadrolarında fazla insan çalışıyor' diyerek insanları sürdüler ve üstüne kendi kadrolarından yaklaşık bin kişiyi belediyeye aldılar. Bu yapılmamalıdır. Bu zulme ve haksızlığa son vermek için hep birlikte el ele CHP için İzmit için var gücümüzle çalışmalıyız.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817