GEBZE’DE BAYRAM COŞKUSU
 POLİS-JANDARMA UNUTULMADI

Gebzeliler, bayramda meydanda buluştu. Gebze’de geleneksel ilçe bayramlaşması kent meydanında ilçe protokolü ve Gebzelilerin katılımıyla yapıldı. Ramazan Bayramının ilk günü bayramlaşma programları İlçe Emniyet Müdürlüğünün ziyaret edilmesiyle başladı. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcısı Engin Güzel, Jandarma Karakol Komutanı Üstteğmen Faruk Ünal’ı kapıda İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz karşıladı. Bayramda görev başında olan emniyet personelinin bayramını kutlayan ilçe protokolü daha sonra İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına geçti.

HASTALARA MORAL VERDİLER

Burada tören kıtası ve görevli subay-astsubaylar tarafından karşılanan ilçe protokolü askerler ve Mehmetçiklerin Ramazan bayramını tebrik etti. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve beraberindeki heyet daha sonra Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Poliklinikleri ve acil servisi gezen heyet, hasta yakınlarıyla bayramlaştı. Hastalara acil şifalar dileyen protokol daha sonra ilçe bayramlaşmasının yapılacağı kent meydanına geçti.

GENİŞ KATILIM

Çok sayıda vatandaşın aileleriyle birlikte katıldığı kent meydanındaki ilçe bayramlaşmasına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Ali Okur, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Tatoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Oya Tunçel, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, GTO Başkanı Nail Çiler, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

RAMAZAN GEBZE’DE FARKLI GÜZEL

Bayramlaşmada kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker sözlerine, “Ramazan Bayramı’nı, manevi ruhuna uygun bir şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek başladı. Köşker konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ramazan ayının manevi havasını her akşam vatandaşlarımızla birlikte kucaklaşarak geçirmenin tadını yaşadık. Gebze’mizde bu yıl da çok bereketli, dolu dolu bir Ramazan ayını geride bıraktık. Mahallelerimizdeki iftar sofralarımız, tanışma, kaynaşma ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine vesile oldu.

GÜZELLİKLER ÖMÜR BOYU SÜRSÜN

Rabbim Gebze’de ve Türkiye’nin her köşesinde yaşanan bu güzellikleri İslam coğrafyasındaki diğer kardeşlerimize de nasip etsin. Kardeşler arasındaki anlamsız husumetleri, kin ve nefreti, çatışmaları, akan kardeş kanını sona erdirsin. Barış ve kardeşlik hukukunu tüm İslam coğrafyasında hakim kılsın. Bir ay boyunca isteklerimizi kontrol altına alarak, kendimize çeki-düzen vermenin bir mükafatı olarak Bayramı kutluyoruz. Ramazan ayında yaşadığımız bu güzellikleri hayat boyu sürdürmenizi ve ömrünüzü bayram tadında geçirmenizi diliyorum. Bayramınız mübarek olsun.”

GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİM

Başkan Köşker’in ardından Gebzelilere hitap eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise, “Bayramınız mübarek olsun.  Çok güzel gelenek ve göreneklerimiz var. Bayramlarda mutlaka bir araya geliyoruz. Bayramınız mübarek olsun diyor saygılar sunuyorum” dedi. Arslan’ın ardından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Öncelikle Ramazan bayramınız gönülden tebrik ederim. Bayramlar sevinç, düğün, mutluluk günümüz. Barış, kardeşlik ve kaynaşma günümüz. Dargınların mutlaka barışması gereken çok güzel günlerimizdir. Oruçlarımızı tuttuk. Onun bir mükafatı olarak bayram yapma durumundayız.

DUALARIMIZ KARDEŞLERİMİZ İÇİN

Bütün gönül dostlarımızla birlikte bütün kardeşlerimizle birlikte huzur içerisinde, güven içerisinde bir arada olmak dileğiyle mübarek Ramazan bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ederim. Hayırlı bayramlar” ifadelerini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da, “Ramazan bizim için hüzünlü bir dönemdi. Bütün Müslüman kardeşlerimiz özellikle komşularımız çok zor günler geçirdiler. Ülkemizdeki barış, kardeşlik ve huzur ortamını Allah Müslüman kardeşlerimize de, komşularımıza da nasip etsin. Dualarımız sıkıntılar içerisindeki kardeşlerimiz için. Hepinizin bayramını kutlarım” şeklinde konuştu. Gebze’deki geleneksel bayramlaşma İlçe Müftüsü Şaban Apaydın’ın  yaptırdığı dua ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817