GELENEKSEL PİLAV GÜNÜNDE DUYGUSAL ANLAR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, mezunu olduğu Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi Mezunları Derneğinin düzenlediği Geleneksel Pilav Gününe katılarak Körfezlileri ve eski okul arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği ve emekli öğretmen Tuğrul Karagöz tarafından organize edilen ve bu yıl 7.’sini düzenlenen pilav gününde okulun eski mezunları bir araya gelerek hasret giderdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Orhan Cömert, yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenleri ve eski mezunların katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul bahçesinde gerçekleşen programda 1976-79 mezunu olan Başkan Baran, okula ek bina yapılması için gereken tüm desteği vereceğini belirtti.

Cömert, “Okumuzun Verdiği Mezunlar Bizleri Onurlandırıyor”

Derneğin kurucu üyesi ve mevcut başkan Orhan Cömert, “7.’sini gerçekleştirdiğimiz Pilav günü etkinliğimize katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Okulumuzun verdiği başarılı mezunlar bizleri onurlandırıyor. Okulumuzun bölgemize emeği büyük. Kurumlar ve dernekler sağlam olmalıdır. Bu etkinlikte büyük küçük herkesin emeği var. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Baran, “Okulumuz Ülkemize Faydalı İnsanlar Yetiştirmeye Devam Edecek”

 

Orhan Cömert’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran okulun bu zamana kadar ne kadar başarılı insanlar yetiştirdiğine vurgu yaptı. Başkan Baran, toplumun beraberliği için belli bir dayanışma içinde olunması gerektiğini belirtirken “Köklü ve saygın okulların dayanışmalarının sergiledikleri özel ve anlamlı günler olur. Köklü ve saygın okul olmak belli prensipleri, evrensel doğruları ve ilkeleri yerine getirmekten geçer. Bu ilkeler disiplin, kararlılık, azim, çok çalışmak, karşılıklı sevgi-saygı ve dayanışmadır. Okulumuz bugüne kadar başarılı bir şekilde insan yetiştirip ülkemize faydalı insanlar haline getirmiştir. Bizleri okutan ve eğiten Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzelliği bizlere ve ülkemize katanlara dua ediyoruz. Okulumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yararlı ve faydalı insanlar yetiştirecektir” dedi.

 

Şirinoğlu, “Bugün Burada Gördüğüm Tablo Birlik ve Beraberliğin Tablosudur”

 

Trabzon Ortahisar Kaymakamlığına atanan Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu’da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Şirinoğlu “Bugün burada gördüğüm tablo birlik ve beraberliğin tablosudur. Yıllar ne kadar geçse dahi yapılan hiç bir şeyin unutulmadığını ve ne ekersen onu biçersin atasözümüzün ne kadar doğru bir söz olduğunu görüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu zaman ulaşılmayacak, aşılmayacak şey yoktur. Geçmişi unutmadan gelece umutla bakmak, bu birlikteliğinizden öyle güzel şeyler doğar ki hem çevre hemde milletimiz için çok güzel şeyler yapabilirsiniz” dedi.

 

Etkinlik sonunda okul bahçesinde okul müdürlerinden Ali Paşa Naipoğlu adına oluşturulan hatıra ormanının açılışı yapıldı. Program, etli pilav ikramı ve müzik dinletisiyle sona erdi. 













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817