GÖLCÜK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA KAMULAŞTIRMALAR BİTTİ

 


AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Denizevler Mahallesi'nde ki vatandaşların Sivritepe Rezerv Alanı'na taşınması adına başlatılan çalışmaları şantiye alanında inceledi. Şeker'e yapmış olduğu incelemeler sırasında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca ve proje mühendisleri eşlik etti. TOKİ tarafından kamulaştırma çalışmalarının bitirilip proje startının verildiği 70 dönümlük arazide 541 konut ve 14 dükkanın inşa edileceğini ifade eden Şeker, vatandaşlara yapılan proje ihalesi kapsamında bir de camii inşa edileceğinin müjdesini verdi.

 

TARİHE IŞIK TUTACAK ESERLER HER ZAMAN AYAKTA KALMALI

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit Cedit Mahallesi'nde yer alan ve geçtiğimiz günlerde restorasyonu yapılmak üzere tadilata alınan Çınarlı Camii'nin derneğinin daveti üzerine yapılan çalışmaları yerinde incelemek için restorasyon alanına gitti.Kocaeli Milletvekili Şeker'e yapmış olduğu ziyarette Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Cedit Mahallesi Muhtarı Vedat Yoldaş, Çınarlı Camii Derneği üyeleri ve restorasyonu yapacak firma yetkilileri eşlik ettiler.Geçmişine sahip çıkmayanın geleceğine sahip çıkamayacağını ifade eden ŞEKER,camii cemaatine 'Urgancı Ahmet Çelebi tarafından yaptırılan, yapım tarihi tam olarak belli olmayan ve en kapsamlı yenilenmeyi 1933 yılında geçiren Tarihi Çınarlı Camii'nin 1999 depreminden sonra 2000 yılında minaresinin ve şerefesinin tekrar yapıldığını' hatırlattı ve camiinin tarihe ışık tutması ve gönül rahatlığı ile ibadete açılabilmesi için Çınarlı Camii'nin özüne uygun bir şekilde en kısa zamanda restorasyonunun yapılacağını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817