GÖNÜL : HASTAHANE KAPATILMAYACAK
 KAPATILACAK İDDİASINA, GÖNÜL’DEN JET CEVAP

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı, Kocaeli Ak Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül  Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık’ı makamında ziyaret etti. Basında çıkan “hastanenin kapatılması” haberlerine Gönül’den jet cevap geldi;” Hastanemiz kapatılmayacak, değişik alanlarda genişleyerek hizmet verecek”dedi.

 

DEĞİŞİK ALANLARDA HİZMET VERECEK

Ziyaret sırasında ilimizdeki Kamu Hastaneleri’nin Tıbbi, İdari ve Mali durumları hakkında bilgi alan Azize Sibel Gönül, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin, Seka Devlet Hastanesi ile birleştirilmesi ile yaşanan yenilikleri değerlendirdi. Gönül; “Alikahya’da bulunanan Hastane Binasında mevcutta bulunan, Dâhiliye, Nöroloji, Üroloji, Ortopedi, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi branşlarında poliklinik hizmeti verilmeye başlanması önemli bir hizmettir. Basında kapandığı konusunda yer alan haberlerin aksine hastanemiz daha da aktif bir role bürünmüştür” dedi. Gönül vatandaşlara hizmet sunumu konusunda yapılan her güzelliğin yanında olduklarını vurguladı.

 

KIZILAY BİNASI’NDA KADIN DOĞUM HİZMETİ

Ayrıca bu birleşme sayesinde İzmit Merkezde bulunan Kızılay Sağlık Merkezi binasında  diğer bütün branşların yanı sıra  Kadın Doğum ve Çocuk servisinin de hizmete başlaması ile İl Merkezinde bu dallarda vatandaşımıza hizmet verilebilmesinin sağlandığını belitti.

 

AYDINLIK,”HASTANEMİZİN TANITIMI YAPILACAK”

İl Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık “Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Dahiliye, Nöroloji, Üroloji, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Genel Cerrahi branşlarında Alikahya binasında poliklinik hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız MHRS randevu sistemi üzerinden randevu alarak veya  hastanemize ayaktan başvuru yaparak tedavi hizmetinden yararlanabilecekler. MHRS sistemi üzerinden randevu almak isteyen hastalarımızın, İzmit Seka Devlet Hastanesi “Alikahya Kadın-Doğum” polikliniğini seçmeleri yeterli olacaktır.” diyerek, yeni açılan poliklinikler hakkında tam bilgilenme olmaması sebebiyle fazla yoğunluğun olmadığını ve muayene olan vatandaşlarımızdan olumlu geri bildirimler alındığını belirtti. Aydınlık, gerekli tanıtım için Alikahya bölgesinde ikamet eden vatandaşların evlerine hizmet tanıtım broşürleri gönderileceğini ifade etti.

 

GÖNÜL HASTALARI ZİYARET ETTİ

Yapılan sunum ve görüşmelerin ardından Azize Sibel Gönül ve Dr. Hasan Aydınlık; Hastane Başhekim Yardımcısı Hatice Candangül, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcı Canan Yılmaz eşliğinde yatan hasta ziyaretlerinde bulundular.Milletvekili Sibel Gönül, AlikahyaSeka Devlet Hastanesi’ne İl dışından yüksek tansiyon rahatsızlığı sebebi ile gelerek, İlimizde doğum yapan Sakarya’lı anne ve bebeği ile çocuk servisinde yatan hasta çocuklar ve anneleri ile birebir ilgilendi. Hastalara geçmiş olsun dilekleri ile karanfil hediye etti.

 

GÖNÜL;”KADINLARIMIZ NORMAL DOĞUMA ÖZENDİRİLMELİ”

Milletvekili Gönül, kadın doğum servisini ziyaret sırasında Uzm Dr. Murat Epözdemir’den hastanedeki normal/sezaryan doğum oranları hakkında bilgi aldı. Gönül“Normal doğumun özendirilmesi ve teşvik edilmelidir. Normal doğum konusu ile ilgili gerekli çalışma ve bilinçlendirici eğitimlere önem vermeliyiz. Halkımızın bu konuda bilgi eksiği var, sezaryenle doğum tercih edilecek bir yöntem değil, zorunlu hallerde uygulanacak bir cerrahi yöntemdir. Bu konuda yurt dışında uygulanan teknikleri bizler de uygulayabilmeliyiz” dedi. Ziyaret ve görüşmeler sonrası Sağlık çalışanları ve hastane yöneticilerine teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817