GÜN BOYU NUMUNELER  ALINDI

Körfez Sevindikli Mahallesi’nde iddialara göre sahte tarım ilacı üretildiğinin ihbar edilmesi sonrasında jandarma tarafından 18’i yabancı uyruklu toplam 19 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrasında soruşturma sürerken İl tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca çiftliğe gelip numune aldılar ve kullanılan imalathaneyi incelediler. Numune sonuçlarının gelmesiyle çiftlik hakkında gerekli işlemler yapılacak.

Kurbanlık beslemek için kiralanmış

Sevindikli Mahallesinin çıkışında yer alan ve yaklaşık 40 dönüm üzerinde kurulan çiftlik, asıl sahibinin vefat etmesinden sonra mirasçıları tarafından İstanbullu bir şahsa kiralanmış. Emlakçı aracılığıyla yapılan kiralama sonrasında H.Ş. adlı şahsa kiralandı. Mahalle sakinleri, ilk etapta çiftlikte hayvan yetiştirilmeye başlandığını, daha sonrasında ise bunların alınıp götürüldüğünü ama özellikle Afganlıların gelip gittiklerini söyleyerek, anlam veremediklerini belirttiler.

Yapılan ihbar üzerine jandarma ekipleri baskın yapıp, imalathanede çalışan 16 Afgan, 1 Özbek, 1 Pakistan uyruklu şahsı ve bunların başında olan B.S. adlı şahsı yakalayıp, gözaltına aldı. Başarılı operasyon sonrasında da İl Tarım ve iklçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çiftliğe gelerek imal edilen ve sahte olduğu söylenen tarım ilaçlarından numuneler alıp, kurulan sistemi incelediler.

 Çiftliği kiralayan H.Ş. nin aranmakta olduğu öğrenildi.

Farklı firmaların ismini kullanarak taklit Tarım İlacı imal eden işletmede yapılan aramada, ekipmanlarla birlikte piyasa değeri yaklaşık 20.000.000 TL olan 1240 adet tarım ilacı, 48 adet tarım tozu, 41 torba Calcium Carbonat, 51 torba Amonyum Sülfat, 12 torba Lactalis, 7 torba Spemat, 268 litre Movento, 1080 adet Calyps, 540 litre tiner, 140 kg sentetik demir tozu, 14.500 litre yağ, 4250 litre karma sıvı, farklı ilaç firmalarının adına düzenlenmiş çeşitli ebatlarda 24.521 adet karton kutu, 9006 adet plastik kutu, 70 adet folyo, 7.500 adet üzerinde firma ismi yazılı şeffaf bant, 65.665 adet ölçek, 3.500 adet poşet, 22.000 adet kapak  ile 1 adet 9 mm ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şüpheli 2 şahıs hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817