HACİMLİ ATIKLAR KARTEPE AGM İÇİN SORUN DEĞİL
 “Temiz Bir Kartepe” sloganı ile çalışan Kartepe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalarını da başarıyla uygulamaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Köseköy Mahallesi’ndeki garajın arkasında 2 bin metrekarelik alanda kurulan Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi ile de bu atıkların toplanması ve kaynağında ayrıştırılması sağlanıyor.

 

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ilçemizde evlerden, okullardan vb yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olduğunu belirtti. Müdür Şahin, evsel nitelikli atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi, geri kazanılmayacak olanların ise bertaraf edilebilmesi için tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezine bırakmaları konusunda destek istedi.

 

Vatandaşların da evlerinden kaynaklanan iri hacimli atıkları, beyaz eşya, ilaç atıkları, bitkisel atık yağlar vb atıklarını atık getirme merkezine getirebileceklerini belirten Şahin, ayda 15-20 kamyon evsel atığın ayrıştırılarak İzaydaş’a gönderildiğini kaydetti. Bu konuda müdürlüğün 373 62 41 nolu telefonundan da kendilerine ulaşabileceklerini hatırlatan Şahin, “Hizmetlerimizi en iyi seviyeye çıkartabilmek için bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817