Hastanelerde sözleşmeli yönetici devri başladı
Kamu Hastaneler Birliği yapılanması hakkında açıklamada bulundu.

Çeker; Yeni Bir Sorun Daha Ortaya Çıkarılmıştır
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Başkanlığında yapılan toplantıya Başkan yardımcısı Saniye Yıldıran, Kocaeli Devlet Hastanesi, Baş Temsilcisi Hülya Karaca,Temsilci, Nezahat Yıldız, Olcay İçöz sendika Üyesi Mümin Boz, Seka Devlet Hastanesi, Baş Temsilcisi  Zeynep Fatma Ünal, Temsilci , Ahmet Ayas, Körfez Devlet Hastanesi Temsilcisi   Ergül Kömür,  Arif Balcı, sendika üyesi Belgin Karaca, Nuh Çimento Ağız Diş Sağlığı Merkezi  Baş Temsilcisi Canan Aksoy katıldı. Toplantıda Sağlık sektöründe yapılan değişiklikler ve Kamu Hastaneler Birliğinin teşkilatlanması ve işleyişi  hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

Sözleşmeli Çalışma Sorunlu Bir İstihdamdır
Şube Başkanı Ömer Çeker, Kamu Hastaneler birliğinin ilimizdeki teşkilatlanmasını ve yeni yapılanma çerçevesinde hastaneleri yönetecek olan Sözleşmeli idarecilerin sözleşmelerinin tamamı yapıldık dan sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını söyledi. Başkan Çeker; Türkiye genelinde kamu hastane birliklerinde 10 Bin 300 kişi sözleşmeli olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli çalışma sorunlu bir istihdamdır. Tüm çalışanların kadrolu olması gerekirken, Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli yöneticilikte başlatılarak yeni bir sorun daha ortaya çıkarılmıştır." şeklinde konuştu.

Özel Hastaneler Gibi Para Kazanmak
Sağlık Bakanlığının yeni yapılanması hakkın da açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; Sağlık Bakanlığı Teşkilat yasası çerçevesinde  yeniden yapılanma içerisine girmesi ile birlik de  Devlet Hastanelerinin Özel Hastane mantığıyla işletmeye dönüştürülmesinin altında yatan temel mantık Özel Hastaneler gibi para kazanmak, bundan sonraki süreç de  Devlet Hastanelerinin de temel görevi para kazanmak olacaktır. Dolayısı ile devlet vatandaş dan ücret almadan sunması gereken kaliteli ve sağlıklı hizmeti sunumundan çekilmiş oluyor. Yeni oluşturulan sistemle Devlet Hastaneleri başlarına Yöneticiler “CIO’lar” atandı, bu yöneticilerin temel amaçları hastaneleri kar ettirmek. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817