Hırsızların yeni hedefi Baz istasyonları
 İnsan sağlığına olan zararları tartışma konusu olan ve halen daha da netleşmeyen, kent içinde, bina tepelerine konulan baz istasyonları şimdi de hırsızların hedefi oldu.

Körfez’de, polis ve jandarma bölgesinde bir çok noktada kurulan baz istasyonları, son günlerde hırsızlar tarafından hedef seçilmeye başladı. Özellikle hurda satan ve bu işle uğraşanların hedef seçtiği baz istasyonlarında, sisteme enerji sağlayan aküleri, değerli olduğu belirtilen kabloları hırsızların hedefi oldu.

Alınan bilgi ve iddialara göre, gözden u8zak istasyonları seçen hırsızlar, bir şekilde giriş alarmını devre dışı bırakıp, istasyonda bulunan kablo, akü ve benzeri para edecek malzemeleri alıyorlar. Bu şahıslar nedeniyle iletişim firmaları ciddi ölçüde zarar görürken, sistemin devre dışı kalması da ayrı problem oluşturuyor. Firmaların, kurulan santrallerdeki güvenliği arttırarak ve sık sık bakım yaparak sorunu çözmeye çalıştıkları, emniyet güçlerinin de bu noktaları sık sık denetledikleri belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817