Hünkar Çayırı’nda başpehlivanlar geçidi

 

Gebze Belediyesi Fatih’in Otağı Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda toplam 400 pehlivan kıran kırana mücadele edecek. Güreşlerde ayrıca Ali Gürbüz, Recep Kara, Serhat Gökmen ve Şaban Yılmaz gibi ünlü pehlivanlar başpehlivanlık için müsabaka edecek

 

 

FEDERASYONUN BELİRDİĞİ TARİH

Gebze Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fatih’in Otağı Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, bu yıl da kıran kırana mücadelelere sahne olacak. Bu yıl 19.’su düzenlenecek olan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, güreş tutkunlarını Gebze’de buluşturacak. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Şubat ayında alınan karar neticesinde 26 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda toplam 400 sporcu kıran kırana mücadele edecek.

KIRKPINAR ÖNCESİ RANDEVU!

2011-2012 yılları Edirne Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı olan Ali Gürbüz’ün yanı sıra, güreş dünyasının yıldız isimleri olan Recep Kara, Şaban Yılmaz ve geçen yılın başpehlivanı Serhat Gökmen’in mücadele edeceği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, Edirne Kırkpınar Güreşleri öncesi yapılan önemli güreş organizasyonları arasında başı çekiyor.

SIRTIMIZ YERE GELMEZ!

Ata sporu olan yağlı güreşli yaşatmak ve gelecek nesillere sevdirmek için Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ni düzenlediklerini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Güreşin inceliklerini anlarsak, güneş altında pırıl pırıl parlayan pehlivanlarımızın yüreğindeki sırrı çözebilirsek, bu müthiş sporun tadına varırsak sırtımız yere gelmez! Kendi tarihimize, kendi kültürümüze, kendi hayatımıza sahip çıkarsak sırtımız yere gelmez.

HEMŞERİLERİNİ DAVET ETTİ

O gün Hünkar Çayırı’nda çok büyük heyecanlar yaşayacağız. Bu heyecanı birlikte yaşamak üzere güreş sporumuza gönül vermiş kıymetli hemşerilerimizi Fatih’in otağına bekliyoruz” şeklindeki sözleriyle Gebzeli hemşerilerini müsabakaları izlemeye davet etti. Yağlı güreş müsabakaları esnasında Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü alanı dolduran konuklara bir konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817