Hüseyin Erhan istifa etti
Suadiye`de bulunan cips farikası Frito Lay`ın 19 yıldan bu yana taşıma işini sorunsuz şekilde yapan SUMOTAŞ`a bu yıl nakliye işini vermek istememesi, gerginliği tırmandırdı. SUMOTAŞ Kooperatif Yönetimi, işin kendilerine verilmesi konusunda karşılıklı yaptıkları görüşmelerde uzlaşmaya yanaşmayan Frito Lay, geçtiğimiz aylarda kooperatif ile sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Fesih kararının ardından anlaşmanın sağlanması için araya bakan, vali, belediye başkanı ve AKP il başkanı girmesine rağmen sonuç alınamadı ve Frito Lay, yaşanan süreçte geri adım atmayarak istediğini aldı. Hüseyin Erhan ve muhasip İshak Topçu, istifa dilekçelerini kooperatif yönetimine gönderdi.   
 
İSTİFA ETTİLER     
Frito Lay`ın, işi yeniden SUMOTAŞ`a vermesi için öne sürdüğü koşulların başında başkanı Hüseyin Erhan`ın görevinden ayrılmasını istemesiydi. Kooperatif üyeleri ve yönetim kurulu toplanarak fabrikanın öne sürdüğü koşul üzerinde oylama yaptı. Oylamada çoğunluk Erhan`ın istifa etmesini isteyince Erhan ve yönetiminde muhasip olan İshak Topçu, istifa dilekçelerini kooperatif yönetimine gönderdi.
 
YENİ BAŞKAN SUBAŞI 
Sürecin tıkanmaması için zorunlu olarak istifa etmek zorunda bırakılan Hüseyin Erhan, tedavi gördüğü Akademi Hastanesi`ndeki hasta yatağında istifa dilekçesini yazarak kooperatif yönetimine gönderdi. Erhan`ın istifasının ardından SUMOTAŞ Başkanlığına vekaleten, mevcut yönetimde ikinci başkan olan Hasan Subaşı getirildi.
 
TEDAVİSİ SÜRÜYOR   
Yaşadığı stres nedeni ile bir kaç gündür kalp ve tansiyon problemi nedeni ile Akademi Hastanesi`nde tedavi gören SUMOTAŞ eski başkanı Hüseyin Erhan, yapılan kontrolün ardından doktorlar, tedavisinin bir kaç gün daha sürmesi yönünde karar aldı. Kırgın ve üzgün görünen Erhan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Uzlaşmanın önündeki tek sorun ben isem, özveri gösterip çekiliyorum. Yeter ki üyelerimizin hakları gasp edilmesin” dedi. (bizimkocaeli)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817