İbrahim Bulut: Kocaelispor’u çiftlik gibi kullandı

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut yaptığı basın açıklaması ile mahalle mahalle, köy köy gezip AKP’yi eleştiren CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’e cevap verdi. Sirmen’in üyelere teşekkür ziyaretlerinde sarf ettiği, ‘Taş üstüne taş koymadılar, Kocaelispor’un yıldızını söndürdüler, Şehrin ışığını söndürdüler’ sözlerine sert bir dille cevap veren Bulut, “Eski siyasetçi olan Sefa Sirmen’in insaf ve mantık kurallarını alt üst eden beyanatları nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldım. Siyasetçi eski olunca söylemleri de eski oluyor. Can çıkmadan huy çıkmıyor” dedi.

İTHAMLARI ÇOK GÜLÜNÇ
Sirmen’in Kocaelispor aracılığı ile belediyecilik yapıyormuş gibi göründüğünü kaydeden Bulut, “13 yılda Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Buz Pateni Sarayı olmak üzere 2 proje yapan Sirmen’in bizi "taş üstüne taş koymamak” ve "Kocaelispor’un yıldızını söndürmek" ile itham etmesi çok gülünç. Kocaelispor sayesinde 3 dönem belediye seçimi kazanan ve efsane lakabını alan Sayın Sirmen’e soruyorum. Tesisi bile olmayan Kocaelispor’a borç dışında kalıcı olarak ne kazandırdın? Yani neden Sirmen Kocaelispor zade oldu da kulüp bu hallere düştü” diye sordu.

KOCAELİSPOR’U KULLANDILAR
‘Sefa Sirmen siyasi hayatını Kocaelispor maskesine borçludur’ diyen Bulut, “Sayın Sirmen kulübü kendi ayakları üzerine oturtup kurumsallaştırmak bir yana, kulübün tesislerini bile kendisinin başkanı olduğu vakıf üzerine geçirerek "benden sonrası tufan" anlayışı gütmüştür. Ve Kocaelispor’u kendi tesislerinden göz göre göre kapı dışarı atmıştır. Yani Kocaelispor’un bugün geldiği noktanın müsebbibi Sirmen’in ta kendisidir” diyerek Sirmen’in Kocaelispor’a büyük zarar verdiğini dile getirdi. Bulut, “Siz Kocaelispor’u kullanarak başarısızlığınızı örttünüz” dedi.

ÇİFTLİK GİBİ YÖNETTİ
Açıklamasına devam eden Bulut, “Hatırlatmak isterim ki Kocaelispor’u çiftlik gibi yöneten, kurumsallaştırmayan bu da yetmiyormuş gibi bir de Kocaelispor Tesisleri’nin mülkiyetini kendi vakfının üzerine geçirip, kulübü kapı dışarı eden biz değildik. Sirmen’in bu sözleri timsahın hem yavrusunu yiyip, hem de ağlamasına benziyor” şeklinde konuştu. Sefa Sirmen’in halkı saf zannettiğini dile getiren Bulut “Sayın Sirmen belediyecilikte geçirdiği 13 yılda, belediye bütçesinden Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Buz Pateni Sarayı’nı yapmıştır” açıklamasında bulundu.

HALKI SAF ZANNEDİYOR
Sirmen’in İZAYDAŞ ve Yuvacık Barajı’nı ise 5 yıl sonra ödemeleri başlayacak şekilde belediyenin hazineye borçlandırılması şeklinde yaptığını kaydeden Bulut, “Saat Kulesi ve Atatürk Heykeli’nin çevresi dahi zifiri karanlık halde ve berduş yatağı halindeydi. Madem İzmit’i çok seviyordunuz ve İzmit’in ışığı sönmesin istiyordunuz neden görev sürenin bitmesine daha 2 yıl varken istifa edip, yani kaçıp, milletvekili oldunuz.  Yoksa dokunulmazlığa mı ihtiyacınız vardı, Emekliye, gence, ev hanımına, öğrenciye, mahalle halkına ne hizmet sundun” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817