İstihdam Seferberliği Toplantısı  Gerçekleştirildi

Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı İş Baş Müfettişi Onur Batuman, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Daire Müdürleri, OSB Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Oda Başkanları, Sanayiciler ve İş Adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun açılış konuşmalarıyla devam etti.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında ise; “Değerli katılımcılar bugün 2019 yılı istihdam teşvikleri hususunu Kocaeli iş dünyasıyla paylaşmak adına ve iş dünyamızın varsa sorunları bunları dinlemek ve çözüm üretmek adına bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımıza katılan bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Türkiye ekonomisinde Kocaeli, çok önemli katkı sunan illerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıl toplanan vergi gelirlerine baktığımızda Kocaeli, tahakkukta 4., tahsilatta 3. ve tahsilat oranında da 1. olan bir ildir. 13 organize sanayi bölgesinde 105 bini aşan çalışanıyla istihdama ve Türkiye ekonomisine katkı sunan bir ildir. Böylesine önemli olan ilimizin gücünü daha üst noktalara taşıma ve istihdam seferberliği konusunda da Kocaeli olarak üzerine düşeni yapma ve yapılacak olanı da paylaşma adına birlikteyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB ile birlikte düzenledikleri toplantı sonrasında yeni istihdam seferberliği konusunda da Kocaeli olarak üzerimize düşeni yapabilmek adına bu bilgilendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz.

                     BURASI KOCAELİ BURADA İŞ VAR

Türkiye ile ilgili genel anlamda odalar ve borsalar birliğimizin yapmış olduğu toplantıda ortaya çıkan ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganını İlimize uyarlayarak ‘Burası Kocaeli Burada İş Var’ Sloganını Kocaeli ile paylaşmak ve bu toplantımızı amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak üzere bir aradayız.” diyen Sayın Valimiz katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 2019 yılı İstihdam Seferberliği toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Baş Müfettişi Onur Batuman kısa dönem teşvikleri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve İş Kurumu adına İlhami Çelik’in, KOSGEB adına da İbrahim Ustaömer’in İstihdam Seferberliği çerçevesinde kamunun teşviklerinin neler olduğu ve bu teşviklerden iş dünyasının nasıl yararlanabileceğinin anlatıldığı bilgilendirme sunumunun ardından toplantı soru – cevap şeklinde devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817