İZMEK’TEN 20 BİN MEZUN
 İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarından bu yıl içinde 20 bin kursiyerin mezun olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz Ekim ayında açılan kursları bitirenlerin yıl sonu sergi ve belge dağıtım törenleri tamamlandı. Akpınar, Solaklar ve Yenidoğan’da açılan giyim, tekstil, iğne oyası, ev tekstil, saçaklama ve yağlı boya resim  kurslarını başarıyla tamamlayan 223 kursiyere İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut’un da katıldığı törenlerle belgeleri verildi.  Kursiyerlerin büyük heyecan yaşadıkları yıl sonu sergi ve belge dağıtım törenlerine Başkan Vekili Bulut’un yanı sıra belediye meclis üyeleri Güzin Taştekin, Mehmet Çetin, İzmit Halk Eğitim  Müdürü Salih Aydın, muhtarlar ve kursiyer yakınları katıldı.

 

2 BİNDEN 20 BİNE

 

Belge dağıtım törenlerinde konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut” 6 yıl önce göreve geldiğimiz de İZMEK kurslarına 2 bin kişi gidiyordu. Bu gün ise İZMEK’ten 20 bin kişi mezun oluyor. Bu sene 52 ayrı noktada açılan 96 branştaki kurslardan 20 bine yakın kişinin mezun olmasının heyecanını yaşıyoruz. 6 yıl içinde 60 binden fazla mezun veren İZMEK  büyük bir halk üniversitesidir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, kurs konusunda oldukça hassas. Bu konuda gelen her talebi karşılamamızı istiyor. Sadece kurslar açmıyor, kurs merkezilerinin fiziki  yapısına da büyük önem veriyoruz. Son derece modern ortamlarda onbinlerce bayan meslek sahibi olmanın sevincini yaşıyor. Belediye olarak, kursiyerlerimiz için satış  yerleri kurduk. Kursiyerler, ürettiklerini buralarda satıp aile ekonomilerine katkı sağlayabilirler. Ayrıca, iş kurmak isteyenlere de her türlü desteği veriyoruz. İZMEK kursları dostlukların ve arkadaşlıkların gelişip sosyalleşmenin de  olduğu yerlerdir” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile ortak kurs açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek” kurs konusunda Belediye Başkanımızın büyük desteğini görüyoruz. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra  sergiler gezildi.

Yetkililer, İZMEK’in yaz dönemi kurs başvurularının da devam ettiğini bildirdiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817