İZMİT BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİSİ YAPILDI


Meclis toplantısında 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan meclis açılışında yaptığı konuşmada “ kardeş belediyelerimiz Bolu Gerede ve Zonguldak Alaplı Gümeli belediyelerini ziyaret ettik. Yararlı geziler oldu.

HALKIMIZA FAYDALI KARARLAR ALIYORUZ

Bakanlığın kentsel dönüşüm ve imar yasası toplantısına katıldık. Bu toplantıda kentsel dönüşümle ilgili tecrübelerimizi aktardık. İmar ile ilgili düzenlemeler yapılıyor. Hem vatandaş hem belediyelerle ilgili şaibe yaratacak konular olmaması için net bir çalışma yapılıyor. Biz de toplantıda deneyimlerimizi aktarmaya çalıştık. 11 köyümüzde doğalgaz çalışmamızı başlattık. Köylerimize şehrin konforunu getireceğiz ama köy dokusunu da bozmayacağız” dedi.

YERİ BEN ÖNERDİM

Başkan Doğan, Perşembe ve Cumartesi pazarlarının Doğu Kışla Parkı’na taşınması kararıyla ilgili, “kapalı pazarlarla ilgili göreve geldiğimizden bu yana çalışıyoruz. M.Ali Paşa’daki kapalı pazar yerini ben önerdim. Bugün bizi zorluyor ama bununla ilgili Büyükşehir Belediyemiz hazırlıklar yapıyor. 6 aylık süren titiz bir çalışma yaptık. Hakkaniyetli bir şekilde pazarları taşıma gayreti içerisinde olduk. Bir hak kaybı olmadan düzeni bozmadan bu işi yapmaya çalıştık. Bir kişinin dahi hukuku bizim için önemli. Bu taşınma işlemi Kocaeli’ndeki pazar hayatında tarihi bir iştir” şeklinde konuştu.

Mecliste, Yeşilova Mahallesi Fikir Sokak’ta yapılan yeni parka isim verilmesi konusu komisyona havale edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 6 Kasım 2018 Salı saat 15.00’da yapılmasına karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817