İZMİT’TE 10 BİN KİŞİ MESLEK ÖĞRENİYOR

41 kurs merkezin de 75 farklı branşta açılan kurslar, mesleki kurslar, sosyal kültürel kurslar, müzik kursları, dil kursları ve bilgisayar kursları olarak veriliyor. İzmit Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün görevlendirdiği 154 usta öğretici tarafından verilen kurslar Haziran ayında kadar devam edecek. Kurslar sayesinde çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler hem meslek sahibi oluyor hem de yeni dostluklar ediniyorlar. Sosyalleşme açısından da önemli olan kursu bitirenlerin öğrendiklerini ekonomiye de dönüştürerek aile bütçelerine önemli katkı sağladıkları öğrenildi.

 

AÇILAN KURSLAR

MESLEKİ KURSLAR: Ahşap folyef. ahşap boyama, ahşap oyma, ahşap yakma, iğne oyası, dantel anglez, ebru, el nakışı, takı tasarım, çinicilik, folklorik bebek yapımı, ev tekstili, giyim, geleneksel el nakışı,gemi maket,hüsn-ü hat, kuaförlük,cilt bakımı ve güzellik,kırkyama,keçe nakışı tel kırma brezilya nakışı,makine nakışı, Maraş işi, mis sabunu,mum yapımı,tezhip,Trabzon hasır takı örücülüğü, türk ve Osmanlı yemek kursu, pasta yapımı ve sunumu,şiş ve tığ örücülüğü,yağlıboya resim,güzel yazı,moda tasarım,filografi çiçek yapımı tiyatro kursu arıcılık, fotoğrafılık, hasta ve yaşlı bakımı,0-3 yaş aile eğitimi,0-6 yaş aile eğitimi, evde çocuk bakımı kursu gibi birçok kurs açılacak.

SOSYAL KÜLTÜREL KURSLAR: ilk yardım, güzel konuşma ve diksiyon, iş hayatında iletişim, büro yönetimi ve sekreterlik, hızlı okuma kursları

DİL KURSLARI: İngilizce 1-2-3- kur, almanca 1- 2 kur, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Rusça, Osmanlıca Japonca kursları

MÜZİK KURSLARI Gitar,Bağlama, Keman,Ney, Ud, Org, Yan Fülüt kursları

BİLGİSAYAR KURSLARI: Bilgisayar işletmenliği, temel bilgisayar okur-yazarlığı, hızlı klavye kullanımı,wep sayfası hazırlama,3d max(üç boyutlu nesne modelleme),autocad,bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar destekli reklam ve tasarım kursları.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817