Kadınlar girişimcilik eğitimi alıyor

30 kadın girişimcinin katıldığı eğitimde Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukçi, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, KOSGEB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Karaman ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm hazır bulundu. Eğitim gören girişimci kadınlara, açtıkları işyerleri için yüzde 30’u hibe olmak üzere, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek.

MUTFAKTAN, SALONA

Program öncesi kadın girişimcilere bilgi vermek amacıyla açıklama yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, eğitime eksiksiz katılan kadınlara teşekkür etti.  Kadınların girişimcilik konusunda sunulan imkanları değerlendirmesini isteyen Balcıoğlu, “Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadınlara, kendilerine sunulan imkanları duyurmak için köprü vazifesi görüyoruz. Biz kadınlarımızı mutfaktan salonlara çıkarmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. Balcıoğlu’nun ardından kadınlara seslenen Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Karaman, kadınların iş hayatında aktif olarak yer aldığı bölgelerde sosyo-ekonomik refahın daha yüksek olduğunu belirtirken, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise “Her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

20 LİRA CEP HARÇLIĞI

Kadınların çalışma hayatında aktif roller almaya başladığına dikkat çeken İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukçi, 2012 yılında teşvikten yararlanmak için başvuran 200 kişinin yüzde 70’inin kadın olduğunu söyledi. Öztekin ayrıca projeye sonradan dahil olan İŞKUR’un eğitime katılan kadınlara günlük 20 lira vereceğini ve eğitim aldıkları sürece sigortalarının ödeneceğini ifade etti. KOSGEB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, Kocaelili kadınların eğitime gösterdikleri ilginin kendisini şaşırttığını ifade etti. Çetinkaya, “KOSGEB olarak girişimciliğin en önemli aktörlerinden biriyiz, işin hem eğitim hem de para kısmında varız” dedi. Geçtiğimiz yıl 2 bin kişiye girişimcilik eğitimleri verdiklerini söyleyen Çetinkaya, kadınlardan daha yaratıcı fikirler sunmalarını istedi. Konuşmaların ardından ise Kemal Çöpür eğitimi verdi.

Masa: Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukçi, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, KOSGEB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Karaman ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817