Kandıra Namazgah Barajı şekilleniyor
Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç ile birlikte baraj alanında inceleme yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 25 milyon metreküp kapasiteli olarak inşa edilen Namazgah Barajı’nın baraj gövdesi ve temel çekirdek hendeği kazısı ve yüksek basınçlı araçlar ile yapılan beton enjeksiyon çalışmaları, tamamlanma aşamasına gelen baraj kondüvi (dip savak) ile terfi merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


KONDÜVİ BİTMEK ÜZERE

Yapılan çalışmalar ile temelin oluşmaya başladığını da anlatan Genel Müdür Bayram, şöyle konuştu:

“-Barajdaki suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi (dip savak) inşaatı tamamlanmak üzere. Barajın gövdesinin güçlendirmesi kapsamında ise yüksek basınçlı araçlar ile 30 ile 50 metre arasındaki derinliklere beton enjeksiyon çalışmaları yapılıyor. Terfi merkezinin de betonarme inşaatı devam ediyor. Ayrıca, baraj ile Dudutepe içmesuyu arıtma tesisi arasında yapılacak olan 12 km uzunluğundaki terfi hattının imalat çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 8 bin metre uzunluğunda 600 mm çapında çelik boru hattı döşendi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817