KANTİNCİLER ODA OLMAYA HAZIRLANIYOR
 Kocaeli  Kantin İşletmecileri Derneği (KOKİD) il genelinde örgütlenerek 500 üyeye ulaşıp oda olmak istiyorlar. Son zamanlarda kantin işletmecilerinin zor koşullar altında görev yapmaya çalıştıklarını belirten dernek yöneticileri, bu şekilde ayakta kalma mücadelesi vereceklerini söylediler.

Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği, Başkan Ali Can Kazgan, Başkan Yardımcısı Volkan Bozkır, Muhasip Gürsel Cimşit ve üyeler Aykut Sunar, Muhittin Dere, Mustafa Ocak, Ahmet Özalan’dan oluşturuldu. Halen 100’e yakın üyesi bulunan KOKİD’in, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi Şeyda Caddesi’nde yer alan merkezinde üye sayısını arttırmak ve Körfez’de başlayan organizenin tüm il geneline yayılması için çalışmalar başlatıldı.

Dernek Başkanı Ali Can Kazgan, Kocaeli’nde halen 892 kantin olduğunu hatırlatarak,n ‘’Bu kantinlerde en az 3 çalışan olduğunu düşünürsek 2700 aile ekmeğini kantinlerden kazanıyor. Kuyumculardan bile daha çok vergi ödüyoruz. Okullarda kantin işletmecilerine çeşitli kısıtlamalar yaptırılıyor, sağlığa uygun olmadığı söylenen gıdalar sattırılmıyor. Bunu biz de destekliyoruz, fakat okulun hemen dışında barakalarda büfeler açılıyor ve çocuklar buralara gidip kontrolsüz gıda alışverişi yapıyorlar. Bir çocuk gıdadan zehirlense kantinci sorumlu tutuluyor. Bu ve benzeri sorunlarla mücadele ediyoruz’’ dedi.

Kazgan, Oda olmaları halinde denetimin ellerinde olacağını sözlerine ekleyerek, ‘’İşletme olarak saygı görmek istiyoruz.  Oda olmamız halinde, ustalık, kalfalık, çıraklık belgesi alan kantinciler üyemiz olacak. Yapılacak kantin ihalelerine odamızın onayıyla üye girecek ve adaletsizlik önlenecek. Milli Eğitim’den talepte bulunacağız ve odadan izin belgesi almayan okul kantin ihalelerine giremeyecek. Şu anda üye olma mecburiyeti yok. Fakat, kantin işletmecilerinin tamamına ulaşıp üye yapacağız. Oda olmamız halinde de, üyelerimize konularıyla ilgili eğitimler ve kurslar verdirerek, saygı gören işletmeciler olmalarını temin edeceğiz. Halen 20 lira aidat alınıyor, ancak ilerde kantinlerden çıkan geri dönüşümlü atık malzemelerinin satışı ve odaya ait bir kantinin kazancıyla kendi gelirimizi sağlayacağız. Bu şekilde kantinlere malzeme veren firmalarla oda olarak anlaşmalar yapıp daha ucuz fiyatla mal alıp, bunu da vatandaşa yansıtabileceğiz’’ dedi.

Kazgan, ildeki kantincileri bir çatı altında toplayarak, hijyen eğitim belgesi verileceğini, bunun da halk eğitim merkezlerinde görülen kurslardan sonra alınacağını ve bu evrak olmadan kantincilerin ihaleye giremeyeceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817