Karadeniz, “Şoför Esnafının  Sıkıntıları Artıyor”

Karadeniz, sorunların ve ekonomik sıkıntıların dönen tekeri durduracak noktaya geldiğini ver bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Karadeniz, sorunların iletilmesi için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığı’na SRC 5 belgesi hakkında yazı yazdıklarını ifade ederek, “SRC 5 belgesi olan üyelerimiz ve şoförlerden gelen şikayetler neticesinde, bu konuda yaşanan sıkıntılar iletildi. SRC 5 belgesi sahibi bir şoför 5 yıl sonra yeniden imtihana giriyor. Üniversite sınavı gibi zor bir yazılı sınavdan geçip, uygulamaya tabii tutuluyor. Uygulamadan geçmesi kolay, yazılı da takılabiliyor ve belgesi elinden gidiyor. Normal sınav süresinde bile yenilenmesi için 4 ay boşta bekliyor. Bu belgeye sahip az sayıda şoför var ve bunlarda sınav süresince stres içinde 4 ay boş kalıyorlar. Sınavların zorluğu, belgenin alınmasında ki güçlükler tehlikeli madde taşıyacak şoför bulunmasında ki zorluklar nedeniyle yakında SRC 5 belgesi olan şoför bulmakta zorlanacağız. Bu konuyla ilgili önlemlerin alınması, belge sahibi olanların imtihan stresine sokulmaması, seminer ve ya bilgilendirme toplantıları ile güncellemelerin yapılması yoluna gidilmesi gerekiyor” dedi.

Karadeniz, yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinerek, “Şoför esnafı nakliyeci mağdur, kazanç gün geçtikçe düşüyor ve iş imkanı azalıyor. Esnaf, vergilere ve belge masraflarına yetişemiyor. SRC 1-2-3-4-5 bunların hepsi zaman ve para kaybından başka bir amaç taşımaz hale geldi. Bu belgeleri almaya hak kazananlar için aynı ehliyet gibi kalıcı olacak ya da 15 yıl gibi uzun süreler geçerli olacak düzenlemeler istiyoruz. Dünyanın en tehlikeli taşımacılık işini yapıyoruz ama karşılığını maddi olarak alamıyoruz. Bu konuda dayanamayan bıraksın diyen Ulaştırma Bakanımızın, bu yaklaşım yerine sorunları çözen, çözüm yolları arayan bir yaklaşım içine girmesini bekliyoruz. Akaryakıt pahalı, parçalar pahalı ver dövizin ateşi sönmüyor, artış devam ediyor, ekonomik sıkıntılar artarken, iş hacmi azalıyor. Bir an önce çözüm yollarının bulunması gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817