KARAOSMANOĞLU " DİRİLİŞ KAMPI GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYOR"

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek projesi ‘Diriliş Kampı’ ile geleceğimizin teminatı gençlerimizin geçmişten beslenerek geleceğe hazırlanmasını sağlıyor. Samanlı Dağları’nın eteğinde, bin 200 rakıma sahip Aytepe Yaylası’nda gençlerimize hizmet veren Diriliş 1 ve 2 kampları hakkında yerel ve ulusal basın temsilcilerine Büyükşehir Belediye Başkanı bilgi verdi. Diriliş kampının amacını anlatan Karaosmanoğlu, bu kampların sadece uyuşturucudan, her türü bağımlılıktan uzak, ülkesini ve milletini seven gençlerin yetiştirilmesi amacı ile kurulduğunu söyledi.

 

GENÇLERE HİZMET EDİYORUZ

Basın mensupları ile kampı gezen Başkan Karaosmanoğlu, kap yapılmasında çevreye hiçbir zararın verilmediğini ve tamamının çevreye uygun malzemeler kullanılarak yapıldığını belirtti. Gençlerin dinlenmesi, özgüvenlerinin artması ve çevreyle barışık olmaları için bu tür yerleri yaptıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Buraya Türkiye’nin dört bir yanından çocuklarımız, gençlerimiz geliyor. Bu tür yerleri çoğaltmak istiyoruz. Kocaeli’nin iki milyona yakın nüfusu var ve bunların büyük bölümü genç. Gençlerimize iyi hizmet etmemiz gerekiyor” dedi.

SİLAHLI EĞİTİM YAPAN TERÖRİST DENİR

Kampın AK Parti’nin gençlerinin kullandığı bir kamp olarak algılandığının sorulması üzerine Karaosmanoğlu, “Her türlü fikirden ailenin çocuğu kampa gelip dinleniyor. Burası kimsenin değil. AK Parti’nin de böyle bir şeye ihtiyacı yok. Karaosmanoğlu ve ekibinin böyle bir ihtiyacı yok. Zaten benim partim iktidarda. Ben Kocaeli’nin belediye başkanıyım. Çocuklarımıza gençlerimize zarar verecek bir şey yapar mıyım? Silahlı eğitimi polis ve jandarmamız veriyor. Bunlar dışında eğitim verenlere terörist denir.” ifadelerini kullandı.

ALGIN YÖNETİMİ YAPILIYOR

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti” Burayı tanımayanların karanlık düşüncesi. Bilmiyorlarsa gelip baksınlar. Algı yönetimi yapılmak isteniyor.  Aksine burası yetmiyor daha fazla kamp alanı yapın demeleri gerekiyor. Gençlerimiz buralarda yürüyüş yapıyor. Ateş yakıp etrafında eğleniyor. Macera parkurunda eğleniyor, spor faaliyetlerine katılıyor. Çevre ile ilgili etkinlikler yapıyor. Beyni ve bedeni dinleniyor. Otellerde binlerce kişi ile kalacaklarına burada doğayla baş başa üç gün geçiriyorlar” dedi.

DİRİLİŞ 1VE 2

Kız ve erkek kampı olmak üzere 2 ayrı noktada bulunan Diriliş 1 (kız kampı) ve Diriliş 2 (erkek kampı), bildiğiniz kamplardan çok daha fazlasına sahip. Diriliş Kamp Merkezi’nde bungalov yani ahşap evler bulunuyor. Çocuklar, 4 ila 8 kişilik bu evlerde kalıyor. Evlerin içerisinde; yatak, yastık, yorgan, gardırop bulunuyor. Isıtma ise merkezi sistemle sağlanıyor.

DOĞA İLE İÇİÇE

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Diriliş Kampı içerdiği etkinliklerle de diğer merkezlere örnek teşkil ediyor. Aynı anda yaklaşık 550 kişinin ağırlanabildiği kamp merkezinde izcilik eğitiminin yanı sıra 6 farklı spor dalında etkinlikler yapılıyor. Öğrencilerin, gençlik liderleri eşliğinde yaptığı spor dallarından biri de dağ bisikleti. Öğrenciler dağ bisikletleriyle muhteşem doğa manzarası eşliğinde spor yapma fırsatı buluyor. Aytepe Yaylası’nda belirlenen parkurlarda gezintiye çıkan öğrencilere zor şartların üstesinden birlikte gelmek ve dostluk kavramları aşılanıyor. Doğayla içi içe yapılan bir başka spor dalı ise yürüyüş. Yeşilin her tonunun görülebildiği ortamda gençler hem yürüyor hem de neşe dolu dakikalar geçiriyor.

6 FARKLI SPOR DALI YAPILABİLİYOR

'Okçuluk' sporu ise gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Öğrenciler ilk olarak yay ve ok kullanmasını öğrenirken, dikkat ve konsantrasyon konularında tecrübe kazanıyor. Diriliş Kampı’nda Türk ata sporlarından biri olan Matrak da var. Ayrıca cenk sporu da olan Matrak, mücadelenin değil rakibe saygının ön planda olduğu bir spor olmasıyla gençlerin dikkatini çekiyor. Birçok etaptan oluşan pentatlon sporu ise uyum içinde birden fazla zorlu parkuru geçebilme becerisini sağlayarak gençlere tecrübe kazandırıyor. Paintbal sporu ile de eğlenceli dakikalar yaşayan gençler, doğayla iç içe spor yapmanın keyfine varıyor.

TELEVİZYON YOK!

Kız öğrencilerin kaldığı Diriliş 1 Kamp Merkezi 208 kişilik, erkek öğrencilerin kaldığı Diriliş 2 Kamp Merkezi de 350 kişilik. Her iki kampta idari bina, yemekhane ve mescit mevcut. İki kampın toplam alanı 180 dönüm. Her kampın bir sorumlusu ve çalışanları var. Yine her 20 kişilik öğrenci grubunun da birer lideri mevcut. Kamp ve öğrenci liderleri üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Böylece kampa gelen öğrenciler, kendileri için bir rol model görmüş oluyor. Kampın en güzel yanı telefon ve televizyon olmaması. Çocuklar, normal hayatta zaten günlerinin büyük çoğunluğunu televizyon başında geçiriyor ama kampta televizyon olmadığı için spor yapıyor, oyunlar oynuyor ve dolayısıyla insani ilişkilerini güçlendiriyor.

3 GÜN BOYUNCA DOLU DOLU ZAMAN

Kampa gelecek öğrenciler servisle gruplar halinde okullarından alınıyor ve 3 günün sonunda yine okullarına bırakılıyor. Cuma günü öğlenden sonra kampa gelen öğrenciler cumartesi-pazar günlerini dolu dolu zaman geçiriyor, arkadaşlıklarını pekiştiriyor. Kampa sadece Kocaeli’den öğrenci gelmiyor, şehir dışından gelen kardeş okulların öğrencileri de zaman zaman kampta ağırlanıyor. 2017 yılı içinde kamptan toplam 25 bin 744 genç yararlanırken kampla ilgili Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 0262 331 13 88 numaralı telefonundan bilgi alınabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817