KARAOSMANOĞLU: EN ÖNEMLİ PROJEMİZ; GENÇLİĞİMİZ
 Gelecek neslin sağlıklı, düşünen, tarihi sorumluluğunu bilen, çevresini ve dünyayı algılayabilen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlere sahip olmasını sağlayacak “Türkiye Gençlik Modeli” projesinin temelleri Kocaeli’de atılmaya devam ediyor. Projenin mimarı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bu kapsamda yapılan çalışmalardan bir kısmı olan “Diriliş I” ve “Diriliş II” gençlik ve izcilik kamplarını yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu burada, “En önemli projemiz gençliğimizdir. Gelecek yılları ve yüzyılların garanti altına almak için gençlerimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Bu amaçla çok önemli bulduğum Gençlik Modeli projemizin büyüyerek ülkemizin her noktasına yayılmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

YENİ KAMPLA DAHA ÇOK GENÇ HİZMET ALACAK

Başkan Karaosmanoğlu’nun projenin geldiği son durumu Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı teknik personellerden bilgi aldı.    Aytepe mevkiinde yer alan kamplarda; aynı anda yaklaşık 500 gencin konaklayabileceği 80 adet 4 kişilik, 25 adet 10 kişilik ağaç evler yapılıyor.  Kamplarda ayrıca etkinlik alanları (paintball, okçuluk, heyecan parkuru, spor aktiviteleri, trekking parkurları vs.), restoran,  konferans salonları gibi mekanlar da bulunuyor. Ayrıca kamplarda gençlerin zihinsel gelişimlerini sağlayacak faaliyetler olarak kitap okuma, münazara ve konferanslar bunlardan birkaçı olarak dikkat çekiyor. Yeni kamp alanlarıyla daha çok gencin hizmet alacağı projede, gençlik hareketinin büyüyerek devam edecek olması da çok olumlu karşılanıyor.

 

GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZLE ŞEKİLLENECEK

Aytepe’de geçen yıl izci çadırlarında gerçekleştirilen kamplar şimdi daha konforlu hale getiriliyor. Çadırlar, yerini ağaç evlere bırakıyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yapılan inşaat faaliyetlerini yerinde inceledi. Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada; “Geleceğimiz gençlerimizle şekillenecek. Onlara yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu dönem yapacağımız en önemli ve hayırlı projemiz gençlik çalışmalarımızdır. Onların bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı gençler olarak yetişmelerini sağlayacak her türlü çalışmayı sürdüreceğiz. Bu millet sahip olduğu değerlerle binlerce yıldır yoluna devam ediyor. Bundan sonra da yoluna devam edecek. Bunun tek yolu; kendini, çevresini, ülkesini, dünyayı algılayabilen, kendi öz değerlerini tanıyan bir neslin inşasıdır” diyerek duygularını ifade etti. Kamplardaki çalışmalar; Nisan ayı içerisinde tamamlanacak ve önümüzdeki dönem gençlerin hizmetine sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817