KARAOSMANOĞLU: EVLAD-I FATİHA’NA SAHİP ÇIKIYORUZ
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Burgaz Milletvekili Durhan Mustafa, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, HÖH Marmara Bölge Temsilcisi Lütfi Özgür, Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ve heyetini konuk etti. Başkan Karaosmanoğlu birliktelikte, “Güçlü bir Türkiye’nin Balkanlar başta olmak üzere Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın daha güvende olmasına her anlamda katkı sağlamıştır. Evladı- Fatiha’na bu zamana kadar nasıl sahip çıktıysak, bundan sonrada sahip çıkacağız. Soydaşlarımızın yaşadıkları ülkelere sahip çıkarak, orada varlıklarını güçlü bir şekilde sürdürmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra yerel yönetimler olarak bizde üzerimize düşen görevi her daim yerine getiriyoruz. Bundan sonra da özellikle Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak daha fazla sorunluluk olarak, soydaşlarımızın yerel yönetimlerde daha güçlü olmasını sağlamak için eğitim çalışmaları yapıyor ve buna daha fazla hız vereceğiz” dedi.

 

“DERNEKLERİMİZ, BALKANLARLA OLAN KÖPRÜMÜZDÜR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu özellikle sivil toplum kuruluşlarının Balkanlar için bir köprü vazifesi gördüğünü dile getirirken, “Türkiye, geçmişte soydaşlarımız için bir umut ve vatan olmuştur. Şimdi artık soydaşlarımız kendi yaşadıkları ülkelerde siyasetten ticarete, eğitimden sağlık alanında artık daha aktif bir konuma gelmiştir. Soydaşlarımızı ülkelerinde yönetici makamında görmek bizi çok mutlu ediyor. Devletimiz ve hükümetimiz Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarının çözümü için var gücüyle çalışıyor. Bundan sonra da istikrarın sürmesi ve güçlü bir iktidarının sürmesi halinde bu yine daha fazla güçlenerek devam edecektir” açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817