KARAOSMANOĞLU: OSMANLICA HAFIZANIN YENİLENMESİDİR
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hayrat Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Abdullah Ateş ve yönetimini makamında konuk etti. Eğitimden kültüre, Kur’an-ı Kerim’den Osmanlıca’ya kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, “Gerek sizlerin gerekse Büyükşehir Belediyemizin kentimizde organize ettiği birçok kursun yanında Osmanlıca derslerini, hafızanın yenilenmesi olarak görüyorum. İnanıyorum ki; gelecekte bu gayretli çalışmalarla birçok gencin Osmanlıca öğrenmesine vesile olunacak” dedi.

 

KÜLTÜR VE DEĞERLER HAREKETİNE HERKES KATILMALI

Kent genelinde Hafızlık, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, talebe hizmetleri, resmî kurumlarla gerçekleştirilen kültürel çalışmalar, KYK ve Gençlik Merkezi’ndeki eğitim faaliyetlerinin yanı sıra halk eğitim merkezleri ile yapılan hizmetlerin bilgisini veren Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi Abdullah Ateş, okullarda Osmanlıca’nın tanıtılmasına yönelik çalışmalarının olduğunu da görüşmede ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Kültür ve değerler hareketine herkes ve bu işe gönül vermiş tüm STK’lar katılmalıdır. Sizlerin bu anlayışla kentimizde hizmet etmesi beni mutlu etmiştir. Ancak bundan sonra gerek KO-MEK’le gerekse farklı çatı altında koordineli biçimde halkımıza ulaşırsak bu hizmetlerin daha geniş kitlelere yayılacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

3000 KURSİYERE OSMANLICA DERSİ

Kent genelinde faaliyet gösteren Kocaeli Akçakoca Eğitim Kültür Araştırma Derneği hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı yetkililerine, işbirliği noktasında her türlü desteği vereceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Osmanlıca kursları noktasında müşterek hareket edilmesinin önemine değindi. Hayrat Vakfı’nın Kocaeli'de toplamda üç bin kursiyere Osmanlıca talimi noktasında ücretsiz hizmet vermesini de takdirle karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Kur’an-ı Kerim ve mealinin de Osmanlıca olduğu bir çalışma ziyarette hediye edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817