Kartepe Müftülüğü Uyuşturucuyu anlattı

Kartepe İlçe Müftülüğü, uyuşturucu madde alışkanlığı konulu konferansta Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldılar.

Kartepe Müftülüğü, ilçedeki cami, kuran kursu öğreticileri ve personelini yönelik eğitim konferansları çerçevesinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlediği mutad aylık personel toplantısında “Uyuşturucu Madde Alışkanlığı” konusunu ele aldı. Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Müdür Yardımcısı Selahattin Gülseren ve polis memuru Banu Mercan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda müftülüğün 160 personeli konu hakkında bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısında Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, “Dinin muhatabı aklı başında, ruh ve bedensel sağlığı yerinde kaliteli insandır. İnsanın bu güzel özelliklerini bozan her şey ile mücadele dinin emridir. Alışkanlık yapan ve uyuşturucu özelliği olan maddeler de insanın akıl ve ruh sağlığını bozmakta, insanın kaliteli bir yaşam sürmesini engellemektedir. Öyleyse bunlarla savaşmak da bizim görevimizdir. Biz bu konferans ile bu savaşta usul ve esasları öğrenmek ve bu işi yapanları durdurmak için canlarını ortaya koyarak çalışan polis teşkilatımıza hem mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu göstermek ve hem de en ücra köşelere kadar hizmet götüren personelimiz aracılığı ile halkımızı bilinçlendirme de Polisimize yardımcı olmak istedik” dedi.

Programda konuşmacı olarak ilk söz alan Emniyet Amiri Selahattin Gülseren, din görevlilerinin çalışmalarında yanlarında olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Uyuşturucu ile mücadele konusunun önemine dikkat çeken Gülseren, “El birliği ile çocuklarımızı ve gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışmamız gereklidir” dedi. Polis memuru Banu Mercan, sinevizyon gösterisi eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda, bağımlılık yapan maddelerden korunma yolarlını aktardı.

İlçe Müftülüğüne böyle bir çalışma yapıp, bu bilgilerin paylaşılmasına fırsat verdiği için teşekkür eden emniyet yetkilileri, İlçe Müftüsü İsmail Gülşen de teşekkür etti.                 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yesari 11 yıl önce

çok önemli bir toplumsal meselede din adamlarını da devreye sokan bürokratlara canu gönülden teşekkür ediyor,kartepenin bu müftüyle çalışması bir şansdır.iyideğerlendirerek enerjisini tamamen işine vermesinin sağlanması lazımdır.
herşeyini kartepe için harcayan iyi bir insanı basit şeylerle küstürmeyin.yazık olur bize ve kartepeye.

banner2817