Kartepe’de Artvin Havası

Kartepe Belediyesi işbirliğinde Kartepe Artvinliler Dernek Başkanı Mevlüt Ağra ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Eğreltidüzü Yaylası’nda düzenlenen Yayla Şenliği güzel havanın da etkisiyle coşkulu bir kalabalığı ağırladı. Dernek Başkanı Mevlüt Ağra’nın konukları ile yakından ilgilendiği şenlikte Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Artvinliler Dernek Yöneticileri, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile Artvinliler hareketli müzik eşliğinde bol bol yöresel oyunlar oynadı. Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı ile Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Artvin Yöre Ekibi, Atilla Cah, Recebim, Bayar Şahin ve Marsis gibi gruplar yanında yöresel oyunlar ile farklı bir gün yaşayan Artvinliler yaylada bir an olsun oturmadılar.

Şenliğe katılan tüm hemşerilerine teşekkür eden Kartepe Artvinliler Dernek Başkanı Mevlüt Ağra, “Bu yıl başlattığımızı buluşmalarımızı geleneksel hale getirerek birlik ve beraberliğimiz pekiştirme hedefindeyiz” dedi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Artvinlilerin sergilediği bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Kartepe’de oluşturduğumuz Kartepelilik kültürüne katkı veren halkımıza teşekkür ederim. Güzel yurdumuzun dört bir yanında Kartepe’de yaşamını süren vatandaşlarımızla bir arada yaşamaktan mutluluk duymaktayız” dedi. Artvinliler şenlikte bol bol Hemşin, Atabarı ve çeşitli horonlar oynayarak coşkuyu gün boyu yaşadılar.

Artvinliler Yayla Şenliğine katkı veren başta Belediye Başkanı Şükrü Karabalık olmak üzere kurum, kuruluş ve kişileri plaketle onurlandıran dernek yönetimi adına Dernek Başkanı Ağra, teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817