KO-MEK’te sergiler çifter çifter

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Üniversitesi olarak adlandırılan ve binlerce kişiye mesleki eğitim imkânı sunan KO-MEK kursları yılsonu yerel sergi açılışlarına aralıksız devam ediyor. Derince ve Osman Gazi KO-MEK yerel sergileri düzenlenen törenlerle açıldı.

 

SERGİLERE YOĞUN KATILIM

Derince KO-MEK’in yerel sergi açılışına, Derince Belediyesi Başkan Vekili Esra Kam, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Osman Gazi yerel sergi açılışına ise Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Köse, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Darıca Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Öztürk, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, KO-MEK Bölge Sorumluları, usta öğreticiler kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

KO-MEK HAYATA RENK KATIYOR

Osman Gazi yerel sergi açılışında Darıca Kaymakamı Osman Ateş bir konuşma gerçekleştirdi. Ateş, konuşmasında KO-MEK kurslarının halkı eğitirken hayatlarına renk, tat kattığını ve hayatlarını monotonluktan kurtardığını söyledi. KO-MEK’in insan hayatına hem maddi hem manevi destek sağladığını da bildiren Ateş, tüm kursiyerleri tebrik ettiğini belirtti.

 

KO-MEK UZUN YILLAR EĞİTİM HİZMETİNDE OLACAK

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise vatandaşların KO-MEK kurslarında her yıl bilgi ve becerilerini arttırarak eğitimlerini tamamladığını söyledi. KO-MEK’in daha bereketli ve uzun yıllar eğitim hizmetinde olacağını söyleyen Karabacak açılışta emeği geçenlere teşekkürlerini bildirdi.

 

GELENEKLER KO-MEK’TE YAŞATILIYOR

Her iki sergi açılışında da konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, ‘’KO-MEK’in el sanatları kurslarında yapılan el emeği ürünler geleneğimizin göreneğimizin geçmişten günümüze yaşatılmasını ve yeni kuşaklara aktarılmasını sağlıyor. Sergideki ürünlerinden ve kurslardaki gayretlerinden dolayı tüm kursiyerleri kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

 

“İÇİMDEKİ BOŞLUĞU KO-MEK’TE DOLDURUYORUM”

Derince KO-MEK’in yerel sergi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan 61 yaşındaki Deniz Şükran Okumuş yoğun çalışma temposunun ardından içindeki boşluğu KO-MEK’le doldurduğunu söyledi. Okumuş, ‘’KO-MEK’te katıldığım kurslar hayatıma çok farklı şeyler kazandırdı. İngilizce kursunda evrensel bir dili konuşma becerisine sahip oldum. Arapça kursunda inancım gereği olan bir dili öğrenmenin ve okuduğumu anlamanın hazzını yaşadım. Takı Tasarımı kursunda el becerilerimin farkına vardım. Step-Aerobik kursunda ise sporun hayatımdaki önemini kavradım’’ dedi. Okumuş, bundan sonraki yaşantısında da sağlığının el verdiği sürece farkı branşlara katılarak kendisini sosyalleştirmeye devam edeceğini söyledi.

 

EKSİKLİKLERİMİ KO-MEK’TE GİDERİYORUM

Osman Gazi KO-MEK’in yerel sergi açılışında konuşma yapan kursiyer Elif Tatlı ise eğitime destek veren bir insan olduğunu söyledi. Tatlı, ‘’KO-MEK’i tercih etmemin en önemli sebebi eğitime destek olması ve usta öğreticilerin özenle seçili olmasıdır. İlgi alanım olan her konuda bilgiyi KO-MEK’te alıyorum eksik hissettiğim yönlerimi de burada tamamlıyorum’’ifadesini kullandı.

 

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Her iki sergi açılışında yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açılışları gerçekleştirildi. Protokol, sergideki ürünleri hayranlıkla incelerken kursiyerleri de tebrik ederek hatıra fotoğrafı çekildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817