Kocaeli Dağcılık Yedigöller’de Kamp Yaptı
30 kişinin katıldığı kampa, dağcılar sabahın erken saatlerinde Real otoparkında bir araya geldikten sonra Bolu da bulunan Yedigöller’e doğru yola çıktılar. Yedigöller de araçlardan inen Kocaeli Dağcılık Kulübü üyeleri Büyük gölün kenarına kurdukları çadırlarında kaldılar.

Kamp boyunca bol bol fotoğraf çeken gurup üyeleri burada bulunan Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl tek tek gezdiler. Akşam Büyükgöl’ün yanında kurdukları kamp alanında ateş yakan dağcılar ateş başında söyledikleri şarkılarla eğlendiler.

Her hafta farklı bir etkinlik yaptıklarını belirten Kocaeli Dağcılık Kulübü yönetim kurulu üyesi Sinan Fakir “ Türkiye’nin Kocaeli’nin en güzel yerlerinden biri olan Yedigöller de çok güzel bir kamp geçirdik. Üyelerimizle birlikte Yedigöller’e her yıl geliyoruz. Sonbahar da sarı ve turuncunun her tonunu görmek mümkün. Kesinlikle herkesin bu güzellikleri görmesi gerekiyor.   Etkinliklerimize tüm Kocaelileri bekliyoruz. Ülkemizin ve ilimizin doğal güzelliklerini yaşayarak öğreniyoruz” dedi.

Yedigöller, Bolu ilinde bulunan, saklı cennetlerden biridir. Özellikle sonbahar da fotoğraf sanatçılarının çok iyi bildiği bir yer olan Yedigöller havzası kayan kütlelerin, vadilerin önünü kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yer altı akışıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye doğru sıralanmış 7 adet gölden oluşmuştur. 

Bolu'nun eşsiz güzel alanlarından birini oluşturan ve son yıllarda 550 hektarlık bir milli park alanı olarak da değerlendirilen bu yöre, Çele doruğunun 10 km. kadar kuzeydoğusunda yer alır. Engebeli sırtlar ve sık bir orman örtüsünün bulunduğu bu alanda birbirinden 100 m. farklı irtifalarda bulunan iki plato yer alır. Deniz seviyesinden 780 m. yükseklikteki birinci plato üzerinde heyelan sonucu oluşmuş üç göl bulunur. Bunların en büyüğü Büyük Göl olup alanı 22,5 dekardır. En derin yeri 15 m. dir. Bunun güneydoğusunda Derin Göl yer alır. Bu göl 20 m. lik akar kısmı ile Büyük Göl'e bağlıdır ve yüzölçümü 9,8 dekardır. 
Büyük Göl'ün kuzeyinde üçüncü göl yer alır. Diğer göllerin yer aldığı denizden 880 m. yükseklikteki ikinci katta yine heyelan sonucu oluşan dört göl daha yeralmaktadır. Bunlardan en genişi Nazlı Göl olup buna Şelale Gölü de denir. Dipten sızan bol miktarda su gölün kuzeydoğusundan yüzeye çıkarak çağlayanları oluşturur. Alanı 16 dekardır. Aynı plato üzerinde Sazlı Göl ile iki küçük göl daha yer alır. Eşsiz bir piknik alanı olan yörede tabiat ışık renk orman ve göllerden oluşan güzel tablolar çizer. Yedigöller çeşitli ağaç türleri ile bir botanik alanı, alabalık ve çeşitli av hayvanları ile de avlanma sahası, eğlenmek ve dinlenmek için gelen turistleri hayran bırakan bir yöre olarak; yurt çapında ün yapmıştır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817